25 Μαΐου, 2024

Δράση του Κέντρου Κοινότητας Μαλεβιζίου για τον σχολικό εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Τυλίσου

Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ο περαιτέρω προβληματισμός των μαθητών για την πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού, ήταν το θέμα της δράσης που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξης που ανήκουν στην Ομάδα Διαμεσολάβησης του Γυμνασίου Τυλίσου. από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου.
Κατά τη διάρκεια της δράσης ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κος Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης, με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, παρουσίασε τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εν λόγω φαινόμενο αλλά και τις διεξόδους που μπορουν να ληφθούν υπόψη.
Προχωρώντας σε προβολή ορισμένων βίντεο με παραδείγματα σχολικού εκφοβισμού, μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές σκέψεις, συναισθήματα αλλά και λύσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Προβληματίστηκαν μαζί, ανέπτυξαν τη συμπεριφορά και συναισθήματα του θύτη, του θύματος αλλά και το ρόλο των παρατηρητών και τις όποιες συνέπειες έχει η κάθε πράξη.
Τέλος, ακολούθησε διάλογος και παρουσίαση εμπειριών από τους μαθητές ανάλογων περιστατικών στο χώρο του σχολείου. Επιπρόσθετα, εκτιμήθηκε η σπουδαιότητα συνέχισης της συνεργασίας για οργάνωση δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την ενσυναίσθηση και την συμβουλευτική υποστήριξη.

Πηγή: kritipress.gr