29 Μαρτίου, 2024

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό

Στην πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής
Εννέα μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια και επιπλέον εντεκαμισι χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Επιπλέον κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς.

Την ίδια ώρα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο οικογενειών. Η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, θεωρεί ότι η οικογένεια της Καρολάιν έχει παραβιάσει τους όρους που έχει θέσει το δικαστήριο, προκειμένου να επικοινωνούν 5 φορές τον μήνα με την μικρή Λυδία, την κόρη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν.

Η μικρή, βρίσκεται στην αδερφή της Καρολάιν στις Φιλιππίνες, οπότε η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διεκδικεί την επιμέλεια της μικρής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία διεκόπη όταν η μικρή Λυδία ήταν κάποια στιγμή με τους παππούδες και γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πιθανότατα μίλησε με τον πατέρα της ο οποίος είναι στη φυλακή.

Αυτό το γεγονός διαπιστώθηκε όταν το κορίτσι επέστρεψε στους γονείς της Καρολάιν και ανέφερε την λέξη «μπαμπά».

Ο Μπάμπης Αναγνωστίπουλος πριν από λίγες μέρες απέλυσε τον δικηγόρο που είχε και προσέλαβε μία άλλη νέα δικηγόρο, η οποία ενδεχομένως να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει την δικογραφία. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπαθεί να υπαχθεί στο άρθρο 84, περί καλής διαγωγής, ακόμα και όντας στην φυλακή.

madata.gr