19 Μαρτίου, 2024

Δείτε σε ποιο σημείο δεν πρέπει να κρεμάτε τις πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες κουζίνας είναι χρήσιμες και ιδιαίτερα πρακτικές.

Τις χρησιμοποιείτε συνεχώς για να σκουπίσετε τα χέρια σας, τα πιάτα ή τα νερά από τον πάγκο.

Επίσης, όταν δεν βρίσκετε το γάντι φούρνου (ή αν δεν έχετε), η πετσέτα λειτουργεί ως αυτοσχέδιο γάντι ενώ συχνά σκεπάζετε με αυτή το φαγητό στο ταψί για να παραμείνει ζεστό όταν βγει από τον φούρνο.

Τέλος, οι πετσέτες δίνουν χρώμα και στιλ στην κουζίνα.

Πού δεν πρέπει να κρεμάτε τις πετσέτες
Κι όμως, υπάρχει ένα σημείο, που καλό είναι να αποφεύγετε να κρεμάτε τις πετσέτες της κουζίνας.

Ποιο είναι αυτό; Η πόρτα της κουζίνας…

Πόσες φορές δεν έχετε κρεμάσει την πετσέτα στο χερούλι της πόρτας του φούρνου; Είναι ένα σημείο που σας διευκολύνει για να βρίσκετε την πετσέτα ανά πάσα στιγμή.

Όμως υπάρχουν δύο λόγοι που καλό είναι να μην την κρεμάτε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο πρώτος αφορά τα μικρόβια που υπάρχουν στη πόρτα της φούρνου της κουζίνας. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανοιγοκλείνετε τον φούρνο. Οτιδήποτε μπορεί να έχει μείνει στα χέρια σας από τη ζύμη για μπισκότα, τα λαζάνια ή το κοτόπουλο που σιγοψήνετε, θα καταλήξει στο χερούλι. Και αν είναι στη λαβή, θα μεταφερθεί στην πετσέτα πιάτων- αυτή που χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε τα χέρια και τα πιάτα σας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όταν ανοίγετε τον φούρνο κι έχετε κρεμασμένη την πετσέτα, ακουμπά στο πάτωμα. Και το πάτωμα, είναι ένα άλλο σημείο όπου συσσωρεύονται μικρόβια. Έτσι, κάθε φορά που η πετσέτα πιάτων αγγίζει στο πάτωμα, μεταφέρονται μικρόβια που με τη σειρά τους «περνούν» στα χέρια σας όταν τη χρησιμοποιείτε.

Πού να κρεμάτε τις πετσέτες κουζίνας
Τα καλύτερα σημεία και τα πιο πρακτικά για να κρεμάτε τις πετσέτες κουζίνας είναι διάφορα σημεία του τοίχου όπου θα έχετε τοποθετήσει γαντζάκια ή σε μεταλλική ράγα κοντά στον νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι πετσέτες δεν θα έρχονται σε επαφή με μικρόβια και θα τις έχετε κοντά της ανά πάσα στιγμή.

ourlife.gr