16 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Kυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν οι μισοί Έλληνες

Μεγάλη δημοσκόπηση του alpha, που δείχνει τις κινήσεις των αναποφάσιστων και τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της παρουσίασε η ALCO στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τις απαντήσεις των πολιτών για θέματα όπως οι κυβερνήσεις συνεργασίας, τα θέματα που θα επηρεάσουν την ψήφο τους αλλά και αν το εισόδημά τους είναι αρκετό για την καθημερινότητά τους.

 Στο χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, καταγράφηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 7,3%. Στο σημερινό σκέλος φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. Ακολουθεί η απάντηση «Κανένας» με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

 Ακόμη, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

 Όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα που θα επηρεάσουν περισσότερο τους αναποφάσιστους στις επόμενες εκλογές, περισσότεροι από 5 στους 10 πιστεύουν ότι η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας θα τους επηρεάσει πολύ ενώ τρίτο σημαντικότερο ζήτημα θεωρούνται τα ελληνοτουρκικά.

 Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί πολίτες (48%) δηλώνουν ότι το εισόδημά τους αρκεί ίσα ίσα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ενώ οι 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι αρκετό ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

madata.gr