22 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους παρατούν ογκώδη- Τσουχτερές “καμπάνες” και για βανδαλισμούς σε δημόσιο χώρο

Αυξάνεται το ύψος των προστίμων για όσους πολίτες πετούν ανεξέλεγκτα, σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, ογκώδη αντικείμενα. Το δημοτικό συμβούλιο στην τακτική του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση στον Κανονισμό Καθαριότητας ώστε οι παραβάτες να πληρώνουν από 500 έως 3.000 ευρώ.

 
Ειδικότερα, αποφασίστηκε το πρόστιμο για όσους πετούν σε κοινόχρηστους χώρους παλαιά έπιπλα, στρώματα, ξύλινα κιβώτια, φελιζόλ κ.α. να ξεκινά από τα 500 ευρώ, εφόσον καταλαμβάνεται μέχρι 1 τ.μ. επιφάνειας δρόμου ή πεζοδρομίου, να αυξάνεται στα 1.500 ευρώ για κατάληψη χώρου από 1 – 3 τ.μ. και να «σκαρφαλώνει» στα 3.000 ευρώ για επιφάνειες άνω των 3 τ.μ.
 
«Το εθνικό σπορ μιας μερίδας των Θεσσαλονικέων που κάνουν ανακαινίσεις στα σπίτια τους αλλά την πληρώνουν οι υπόλοιποι, θα το σταματήσουμε. Το λέω με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
 
Ο κ.Αγγελούδης επανέλαβε πως οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, ώστε να συγκεντρώνονται τα ογκώδη αντικείμενα εντός λίγων 24ωρων και κατόπιν ραντεβού από τους δρόμους, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να φροντίζουν για την αισθητική της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εγκρίθηκε το πρόστιμο για όσους βανδαλίζουν μερικώς ή ολικώς, γράφουν συνθήματα, μουτζουρώνουν μνημεία, αγάλματα, αρχαιολογικούς, δημόσιους και δημοτικούς χώρους να ξεκινά από τις 4.000 ευρώ και να φτάνει έως τις 8.000 ευρώ.