30 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Γόρτυνας: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης του οικισμού Τρυπητών της Τ.Κ. Πλατάνου

Ακόμα μια σημαντική παρέμβαση στον τομέα της ύδρευσης δρομολογεί η δημοτική αρχή, που διασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΠΠΑ 2021 – 2025) της Περιφέρειας Κρήτης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Τρυπητών, της Τ.Κ. Πλατάνου. Το παλαιό δίκτυο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με σωληνώσεις νέου τύπου, κατάλληλων προδιαγραφών, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν και προβλήματα διαρροών που παρουσιάζονται, λόγω της παλαιότητας του υφιστάμενου δικτύου.

«Από την αρχή της θητείας μας, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της ύδρευσης. Βήμα – βήμα, με σημαντικές χρηματοδοτήσεις, νέα δίκτυα, νέες γεωτρήσεις και δεξαμενές, αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα» τονίζει ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.