27 Απριλίου, 2024

Δήλωση σοκ από διευθυντή του Russia Today: Πνίξτε ή κάψτε τα παιδιά στην Ουκρανία

Η Ουκρανία χαρακτήρισε τον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RT ως υποκινητή της γενοκτονίας  αφού ένας παρουσιαστής είπε ότι τα παιδιά της Ουκρανίας που βλέπουν τους Ρώσους ως κατακτητές θα έπρεπε να είχαν πνιγεί. Μέσα σε λίγες ώρες, η Margarita Simonyan, η αρχισυντάκτρια του καναλιού, είπε ότι είχε απομακρύνει τον 47χρονο διευθυντή Anton Krasovsky, λόγω των «αηδιαστικών» σχολίων του, προσθέτοντας ότι κανείς στο RT δεν συμμεριζόταν τις απόψεις του.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η αρχισυντάκτρια του ρωσικού δικτύου η οποία ανακοίνωσε τη διακοπή συνεργασίας δήλωσε: «Προς το παρόν, διακόπτουμε τη συνεργασία μας, καθώς ούτε εγώ ούτε η υπόλοιπη ομάδα του ρωσικού δικτύου RT έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε ότι κάποιος από εμάς είναι ικανός να μοιραστεί κάτι τέτοιο. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω τι να πω».

 Με τον διευθυντή του δικτύου RT να κάνει ευθέως λόγο για γενοκτονία των Ουκρανών, οι ιθύνοντες του καναλιού έσπευσαν να καταδικάσουν τα άκρως ανησυχητικά σχόλιά του, επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα. Για τους πολιτικούς σχολιαστές, το γεγονός ότι ο 47χρονος διευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, είναι μία κίνηση που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η ρητορική της Ρωσίας κατά της Ουκρανίaς κλιμακώνεται και γίνεται όλο και πιο βίαιη, και μάλιστα μέσω του ίδιου του καναλιού που πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Ο Krasovsky, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού δικτύου RT, προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκειας συνέντευξης με τον Ρώσο συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Σεργκέι Λουκιασένκο, ο οποίος δεν διστάζει να εκφράσει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τις εχθρικές του διαθέσεις απέναντι στους Ουκρανούς. Στη συνέντευξή του ο Krasovskyτόνισε, μεταξύ άλλων, ότι, «θα σκότωνε τα παιδιά της Ουκρανίας» ως απάντηση στα όσα του είπε ο Ρώσος συγγραφέας όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα τη δεκαετία του 1980. Τότε τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν είχε καταλάβει τη χώρα τους η Ρωσία». «Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο ποτάμι, εκεί που κολυμπάνε το παπάκια. Απλώς πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα στο Tysyna (ποτάμι). Τα πετάς στο ποτάμι που έχει ισχυρό ρεύμα», δήλωσε ο Κρασόφσκι χωρίς κανένα δισταγμό ο οποίος την ώρα που μιλούσε σήκωνε τη γροθιά του για να μιμηθεί πώς θα έπνιγε τα παιδιά.

«Δεν είναι αυτή η μέθοδός σας, εσείς οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είστε έξυπνοι άνθρωποι, αλλά αυτή είναι η μέθοδός μας», λέει στον Λουκιασένκο χαμογελώντας.

madata.gr