28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση προέδρου ΠΕΔ Κρήτης για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Για την Διεθνή Ημέρα του Εθελοντισμού, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως διαπιστώνεται, η έννοια του Εθελοντισμού βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση στους πολίτες, που σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζεται με την έννοια της αγάπης, της συμπαράστασης και της προσφοράς υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο.
Είναι πλέον πολλοί εκείνοι που προσφέρουν τον χρόνο, τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, και είναι ενεργά παρόντες σε δύσκολες συγκυρίες, όπως φυσικές καταστροφές, ή σε άλλες έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις.
Ως θεσμός ο Εθελοντισμός, προάγει την έννοια του ανθρωπισμού και μας βοηθά να αποδείξουμε, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, ότι και στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και στις πιο επιτακτικές ανάγκες, υπάρχουν πάντα άνθρωποι αποφασισμένοι να βοηθήσουν, θέτοντας τους εαυτό τους και τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με έργα και δράσεις συνεισφέρει ούτως ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να ευαισθητοποιούνται και να ασπάζονται τις βασικές αρχές του Εθελοντισμού.