19 Απριλίου, 2024

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη – Βουλευτή ΝΔ ν. Ηρακλείου για τα αποτελέσματα των εκλογών (vid)

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μια μεγάλη επικράτηση της κοινωνίας που απέμεινε μέχρι τέλους στη λογική. Η Ελλάδα άλλαξε επίπεδο… Έγινε ευρωπαϊκή χώρα, όπου σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες κρίνουν, αξιολογούν και τελικά στην κάλπη καταλήγουν να ψηφίζουν το καλύτερο για τους ίδιους, για τη χώρα μας, για τις οικογένειές τους. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Οι Έλληνες είπαν «όχι» στην επιστροφή του διχασμού, της έντασης, της σύγκρουσης και της τοξικότητας.
Από την άλλη είπαν «ναι» στην θεσμικότητα.
Είπαν «ναι» σε μια πατρίδα στιβαρή, αισιόδοξη, δυναμική, εξελισσόμενη.
Είπαν «ναι» στην Ευρώπη.
Το μήνυμα ήταν σαφές. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι τα κριτήρια που και οι ίδιοι οι πολίτες προτάσσουν είναι η θεσμικότητα, η εργατικότητα, το θετικό αποτέλεσμα, ο σεβασμός στους πολίτες, στην κοινωνία και στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα που ανακοινώνεις και υλοποιείς…
Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί για πρώτη φορά η Κρήτη γίνεται μπλε!
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι όσοι ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγιναν Νέα Δημοκρατία. Έχουμε το γνώθι σε αυτόν…
Με απόλυτο σεβασμό και μετριοπάθεια και ταυτόχρονα με πίστη και αποφασιστικότητα, θα δουλέψουμε για ένα ακόμα πιο σημαντικό έργο στον τόπο μας.
Συνεχίζουμε την πορεία μας.
Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα σε όλους τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Να συγχαρώ τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, τον Μάξιμο Σενετάκη με τους οποίους θα είμαστε πλέον συνάδελφοι στη Βουλή. Αλλά και όλα εκείνα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο καθότι όλο αυτό το διάστημα έγινε ένας αγώνας αξιοπρεπέστατος.
Παράλληλα όμως, θα ήθελα να συγχαρώ και όλους τους συνυποψήφιους από τα υπόλοιπα κόμματα διότι το κλίμα της προεκλογικής περιόδου ήταν άριστο! Δεν είχαμε εντάσεις, ίσως με κάποιες μικρές – ασήμαντες εξαιρέσεις που δεν υπάρχει λόγος να τις συζητήσουμε. Σε γενικές γραμμές, υπήρχε ένα επίπεδο στην όλη διαδικασία πολύ διαφορετικό από κάθε άλλη φορά.

Θέλω να δεσμευτώ απέναντι σε όλους ότι και ως πρώτος βουλευτής του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, θα συνεχίσω να δουλεύω με το ίδιο πάθος για το νησί μας και για την χώρα μας, αλλά και για το Ηράκλειο.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στην οικογένειά μου, αλλά και στους χιλιάδες φίλους που με εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά και με την ψήφο τους με ανέδειξαν πρώτο στο νομό Ηρακλείου.
Θα συνεχίσω να δουλεύω, με την ίδια αγάπη και αγωνία, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα και ορατό έργο στον τόπο μας.
Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα, θα μας βρει πιο δυνατούς.
Θα είμαστε πιο δεμένοι και κυρίως πιο αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα μας πιο ψηλά!
Με πίστη στις αξίες, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεμελίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ελληνική κοινωνία.»

Δείτε το Βίντεο:
www.youtube.com/watch

poo.gr


poo.gr