20 Απριλίου, 2024

Δήλωση Γιάννη Κουράκη για το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης ήταν προσκεκλημένος και συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ονομασία «Αντ. Τρίτσης» ύψους 2,5 δις από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με ικανοποιητικούς πόρους, άμεση διαθεσιμότητα χρηματοδοτήσεων και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δυο κορυφαίων πιστωτικών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων.
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε κρίσιμους τομείς για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, τη χρηματοδότηση μελετων, την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της υιοθέτησης έξυπνων πρακτικών για τις πόλεις.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, προγράμματα «κλίμακας», όπως αυτό, μπορεί να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση .»
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης τόνισε επίσης ότι « είναι αναγκαίο αυτή τη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς- Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση – να λειτουργήσουν πιο συντονισμένα και αποτελεσματικά.
Η ΠΕΔ στο επίπεδο της στρατηγικής, των κατευθύνσεων και του συντονισμού και οι ΟΤΑ στο επίπεδο του προγραμματισμού και της υλοποίησης πρέπει να έχουν ως στόχο την επίσπευση των χρόνων και την απλοποίηση των διαδικασιών.
Έτσι θα δημιουργήσουν την απαραίτητη προστιθέμενη αξία και θα δώσουν το στίγμα της επιτάχυνσης της αναπτυξιακής τους προσπάθειας με ενέργειες και δράσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και φροντίδας, την υποστήριξη της απασχόλησης και τέλος τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.»

Πηγή: typoskritis.gr