15 Ιουλίου, 2024

Δήλωση Γιάννη Κουράκη για τέλος θητείας

Μια μεγάλη περίοδος της πολιτικής αλλά και προσωπικής μου πορείας που σε μεγάλο ποσοστό, ήταν αφιερωμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Δήμο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε, καθώς επέλεξα να μην συμμετέχω στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Όταν, από το 1990 μέχρι το 1994, υπηρέτησα τον Δήμο Ηρακλείου ως Δημοτικός Σύμβουλος, συνειδητοποίησα τις τεράστιες ανάγκες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που είχε αυτή η Ιστορική πόλη.

Και, όταν από το 2003 οι Ηρακλειώτες μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν Δήμαρχο τους, αφιέρωσα όλες τις δυνάμεις μου, μαζί με άλλους άξιους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε, στην μεγάλη προσπάθεια σταδιακής ικανοποίησης αυτών των αναγκών, με στόχο, τη λειτουργική, την αισθητική αναβάθμιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό υποδομών και την δημιουργία νέων στο Δήμο Ηρακλείου.

Λειτουργήσαμε δημιουργικά, έντιμα, καθαρά και με απόλυτη διαφάνεια και πετύχαμε να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο ανάπτυξης, όπως ομολογούν οι επισκέπτες της, αλλά και όπως αναγνώρισαν οι ίδιοι οι Ηρακλειώτες, που μας εξέλεγαν με υψηλά ποσοστά.

Δεν ήταν βεβαίως καθόλου εύκολη η πορεία μας. Συναντήσαμε πολλά και ποικίλα εμπόδια, αλλά και αντικειμενικές δυσκολίες μπροστά μας.

Για να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, χρειάστηκε να αφιερώσουμε ολοκληρωτικά τους εαυτούς μας στην προσπάθεια να υπηρετήσουμε το όραμα μας για το Ηράκλειο και τους υψηλούς στόχους που από την αρχή είχαμε θέσει.

Μας αντάμειψε όμως η ικανοποίηση, να βλέπουμε την πόλη μας να αλλάζει, να βελτιώνεται διαρκώς, να εκσυγχρονίζεται και να καλύπτει τις ανάγκες της, αλλά και τις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησαν οι επιτυχημένες προσπάθειές μας.

Σήμερα, σχεδόν δυο δεκαετίες από τότε, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι, αυτή η προσπάθεια άξιζε τον κόπο.

Πιστέψαμε σε αυτήν, και δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία της.

Με Αρχές, με Συνέπεια, με Ήθος με Συνεργασίες και φυσικά πάντα διεκδικώντας από την πολιτεία για το Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αισθάνομαι σήμερα υπερήφανος που κατορθώσαμε με τους συνεργάτες μου να υπηρετήσουμε δημιουργικά την πόλη αφήνοντας πίσω μας ένα θετικό αποτύπωμα.

Σήμερα η Τ.Α. χρειάζεται μια Ολοκληρωμένη Λειτουργική Μεταρρύθμιση με Πόρους, Στελεχιακό Δυναμικό και Αρμοδιότητες.

Υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας που θα υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του Ηρακλείου.

Δεσμεύομαι δε, ότι θα είμαι ενεργός πολίτης και παρών σε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό.

Με αυτές τις σκέψεις, απευθύνω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους Συμπολίτες μας, στους Συνεργάτες και στους Φορείς του Ηρακλείου.

Θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων.

Εύχομαι καλή πορεία στη νέα Δημοτική Αρχή.
Ευχές για το 2024