25 Μαΐου, 2024

Δίκη για το Μάτι: Συγγενείς θυμάτων πέταξαν καρέκλες μέσα στην αίθουσα – Εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα η ποινή

Επεισόδια απειλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν η πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, μετά την ανακοίνωση για ποινή φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους 6 καταδικασθέντες.

Ωστόσο, όρισε ότι εκτιτέα είναι τα πέντε έτη και ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, προς 10 ευρώ ημερησίως, με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκιση 111 ετών (με εκτιτέα τα 5) καταδικάστηκαν οι Σωτήρης Τερζούδης, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Χιώνης στους οποίους είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Για τον Βασίλη Ματθαιόπουλου το δικαστήριο αποφάσισε φυλάκιση 15 ετων (έκτιτεα τα 5) ενώ στον Κωνσταντίνο Αγγελοπουλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, οι συγγενείς των θυμάτων εξοργίστηκαν.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο… Ντροπή…», φώναζαν ενώ μάλιστα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Ο κόσμος έκλαιγε, ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν.

madata.gr