8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι

Σήμερα απολογήθηκαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ενώ την Δευτέρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής τους ή μη.

Οι δύο κατηγορούμενοι στους οποίους αποδίδεται η φυσική αυτουργία της δολοφονικές αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

Συγκεκριμένα ο Ε.Λ., 49 ετών, υποστήριξε πως την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και μία ημέρα πριν είχε πάει στον Άλιμο με το βανάκι της εταιρίας του (που αποτελεί κι ένα από τα βασικά ενοχοποιητικά στοιχεία της εμπλοκής τους) για να μοιράσει φυλλάδια.

Επειδή, όπως είπε, αρχικώς δεν θυμόταν, όταν προσήχθη από την αστυνομία για την υπόθεση «Λέω να ελέγξουμε ατζέντα να δω τι έκανα εκείνο καιρό. Ανοίγω οκτω και εννέα (Απριλίου) βλέπω ότι υπάρχει διαμονή φυλλαδίων. Τους λέω εγώ τους οδηγούσα. Με ρωτάνε εάν το έχω δώσει στον αδελφό μου. Λέω δε το δίνω τι αυτοκίνητο στον αδελφό του, ειδικά σε αυτόν γιατί τον θεωρώ σιδηροφάγο» είπε ο κατηγορούμενος ενώ ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί τον πίεζαν να πει πως οδηγός ήταν αδελφός του.

Πρ: Διάβασα προσεκτικά την ατζέντα σας, δεν εντόπισα διαμοιρασμό σε άλλα φύλλα…

Κ: Συνήθως αναλάμβανε και η Τ…, να μοιράσει στις κοντινές περιοχές.

Πρ: Μόνο δύο ημέρες το χρόνο μοιράσατε φυλλάδια το 2021;

Κ: Όχι μοιράσαμε και άλλες ημέρες αλλά έκοψα εγώ να μοιράζω.

Πρ: Άρα κάνατε δύο φορές το 2021;

Κ: Πρέπει να πήγα 3-4 φορές αλλά δεν το σημείωσα.

Πρ: Για πιο λόγο δεν το καταχωρίσατε;

Κ: Μπορεί να μην πρόλαβα, να το έκανα έκτακτα.

Πρ: Εγώ βλέπω γενικά φορτωμένο το ημερολόγιο, ήταν πλήρης η ατζέντα.

Την συμπληρώνατε μόνο σας;

Κ: Ναι.

Πρ: Εδώ (σ.σ. σημείωση για μοίρασμα φυλλαδίων) θεωρώ ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι άλλος, θέλετε να το δείτε πάλι;

Κ: Νομίζω ότι εγώ το συμπλήρωσα.

Καταλήγοντας ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι είναι αθώος λέγοντας πως «Έχω τέσσερα παιδάκια, 20, 18, επτά και τρίων. Μία ζωή με τον ιδρώτα μου έκανα ό, τι έκανα, δεν έχω κάνει παρανομίες.»

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 41 ετών, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Όως είπε την ημέρα της δολοφονίας είχε πάει με ένα φίλο του να δουν ένα φορτηγό προκειμένου να το αγοράσουν και στη συνέπεια να μεταπωλήσουν.

«Εμένα η ζωή μου είναι δουλειά και γυμναστική. Αν μας είχαν συλλάβει 2-5 μήνες μετά (σ.σ. δολοφονία) θα κάναμε μία άρση απορρήτου και θα ξέραμε τα πάντα. Το μόνο που με έκανε να θυμηθώ κάτι είναι η φωτογραφία στο Facebook. Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε ο φίλος μου, ο Αντώνης και όχι εγώ για άλλοθι όπως ειπώθηκε, είναι άδικο αυτό που ακούστηκε. Η μόνη φωτογραφία που έχουμε από το φορτηγό ήταν αυτή, όταν πήγαμε και βάλαμε πινακίδες. Δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν. Μεσημεριανές ώρες. Πρέπει να ήταν μετά τις 2-2:30-3, ήρθε στην Νίκαια και με πήρε, είτε από το γραφείο μου είτε μητέρα μου»

Ισχυρίστηκε δε πως δεν έχει καμία σχέση με όπλα παρά το γεγονός ότι πήγαινε σε σκοπευτήριο.

Στο κλείσιμο της απολογίας του, ρώτησε το δικαστήριο να του πει τι να κάνει για να…αθωωθεί.

«Τι σχέση έχω εγώ με εθνική ασφάλεια; Έχει καταστραφεί η ζωή μας εδώ, ότι μιλάω, εργάζομαι, γυμνάζομαι, είμαι λάθος, βρίσκουν πως είμαι στο Κερατσίνι με το τηλέφωνο, αλλά…, θέλω δικαιοσύνη κύριε πρόεδρε » είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, πως «με έχουν συκοφαντήσει ότι έχω κάνει ληστεία, έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα μου, με πήγαν στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ήμουν στο σχολείο και δεν είχα τσακωθεί με κανέναν …δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό, έχουμε καταστραφεί, δεν ξέρουμε πως θα μαζέψουμε τη δουλειά μας, πείτε μου τι πρέπει να κάνω να το κάνω τώρα, με δικά μου έξοδα, να τελειώνουμε.»

real.gr