29 Μαρτίου, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια – Έξαλλος ο Γιάννης Λαγός

Με τον Γιάννη Λαγό να διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος για τις «λίγες δικασίμους» άνοιξε η σημερινή αυλαία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής, αφού δήλωσε για ακόμη φορά «πολιτικός κρατούμενος» επιτέθηκε φραστικά στο δικαστήριο λέγοντας: «Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε από τον κατηγορούμενο να περιμένει να εκφωνήσει τα ονόματα των κατηγορουμένων ωστόσο εκείνος σε έξαλλη κατάσταση συνέχισε τη διαμαρτυρία του.

«Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασίμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;».

Η πρόεδρος επιχείρησε να του μιλήσει αλλά ο κατηγορούμενος ανέβασε ακόμη περισσότερο τον τόνο της φωνής του.

«Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει» φώναξε με την πρόεδρο να ζητά από τους αστυνομικούς να τον βγάλουν από την αίθουσα.

Πρόεδρος: Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Λίγη ώρα αργότερα ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω αστυνομικού να επιστρέψει στη δικαστική αίθουσα. «Κυρία πρόεδρε ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι έχει ηρεμήσει. Μπορεί να μεταφερθεί στην αίθουσα» είπε ο αστυνομικός με την πρόεδρο να απαντά θετικά.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και σήμερα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα ενώ στο πλάι της είναι και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.

Στο βήμα του μάρτυρα ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας όπου βρέθηκε το βράδυ της δολοφονίας του ο Παύλος Φύσσας
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας Κοράλλι όπου το μοιραίο βράδυ ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του έβλεπαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο καφέ, όπως είπε ο μάρτυρας, βρισκόταν και ο κατηγορούμενος Ιωάννης Άγγος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από το τραπέζι του άτυχου μουσικού.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν αντιλήφθηκε φασαρία μέσα στο μαγαζί. Ωστόσο, μετά την λήξη  του αγώνα περιέγραψε πως ενώ πετούσε τα σκουπίδια είδε τον Παύλο Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί και απέναντι τους τέσσερις φιγούρες.

Σε σχετική ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας είπε πως «τα παιδιά ήταν ανήσυχα» και πως «ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ζήτησε από  θαμώνα της καφετέριας -φέρεται να έκανε μεσολάβηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έξω από την καφετέρια- να παραμείνει στον χώρο. Ταυτόχρονα είπε στα παιδιά να μην ανησυχούν γιατί «είναι εδώ ένας αστυνομικός».

Ο ίδιος είπε συνέχισε την δουλειά του εντός του καφέ, και πως ενώ είχαν ήδη καθαρίσει το μαγαζί και είχαν αρχίσει να σβήνουν τα φώτα άκουσε «ποδοβολητα, κάποιες μηχανές και αστυνομίες» χωρίς ωστόσο να θυμάται τι άκουσε πρώτα και τι μετά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το αδελφό του κινήθηκε στην κατάθεση του και ο ιδιοκτήτης της καφετέρια Κοράλλι, η οποία πλέον έχει κλείσει.

«Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στην Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Που ήταν Άγγος; Σε πόση απόσταση από παρέα Φύσσα;

Μάρτυρας : Μέσα ήταν. Καθόταν σε πάγκο.

Πρόεδρος :Ήταν κι άλλοι μαζί του;

Μάρτυρας: Θα σας γελάσω εάν ήταν παρέα ή όχι. Ήταν διάφοροι.

Πρόεδρος: Η παρέα του Φύσσα αυξήθηκε;

Μάρτυρας: Εγώ αυτούς τους τρεις ξέρω.

Πρόεδρος: Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ήρθαν κι άλλοι;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι.

Πρόεδρος: Τον Φύσσα τον ξέρατε;

Μάρτυρας: Φυσιογνωμικά, ερχόταν σε παιχνίδια.

madata.gr