26 Απριλίου, 2024

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Πάτσης. Ο βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα του

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάτσης αρνείται να παραδώσει την έδρα του. 

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας – μέσω της εταιρείας του – αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).