29 Μαρτίου, 2024

Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη – Ορατοί οι καπνοί σε Κύθηρα και Κρήτη

Η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης έχει ήδη ανυπολόγιστες ζημιές ενώ συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση.

Συγκεκριμένα, οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, δείχνει τον καπνό της δασικής φωτιάς της Πεντέλης να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βόρειους και βορειοανατολικούς ανέμους τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά προς την θάλασσα των Κυθήρων και το Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος το πρωί της Τετάρτης.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς εντοπίζονται στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και στη λεωφόρο Μαραθώνος. Στο μεταξύ, μαίνεται η πυρκαγιά και στη Διώνη.

Ο κ. Μπουράνης μίλησε για την φωτιά στη Διώνη και τις διαστάσεις που έχει πάρει στην περιοχή.

«Είναι πολύ κακή μέρα, η φωτιά έχει περάσει από το αριστερό κομμάτι της Διώνης στη μέση του οικισμού και κατεβαίνει παράλληλα με το ρεύμα, και πέρασε και μέσα από το σπίτι μου», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν και  πυροσβεστικές δυνάμεις, οι ρίψεις γίνονται και από αέρος, αλλά το νερό δεν φτάνει κάτω γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Η φωτιά έχει περάσει μέσα στον οικιστικό ιστό. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό, φεύγουν, γυρίζουν, βρέχουν την περιοχή, για να σώσουν ότι μπορούν», συμπλήρωσε ο κ. Μπουράνης.

madata.gr