7 Μαΐου, 2024

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε live τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Παρακολουθήστε LIVE το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του 

Ο πρωθυπουργός θα κάνει αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας έως σήμερα και θα περιγράψει τι θα ακολουθήσει μέχρι τις γιορτές.

Θα τονίσει ότι η φιλοσοφία της κυβέρνησης στηρίζεται σε τρεις άξονες:

– Πρώτον, στην τήρηση των μέτρων
– Δεύτερον, στην αύξηση των εμβολιασμών πρώτης και τρίτης δόσης και
– Τρίτον, στην ενίσχυση του συστήματος υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα τύπου Αυστρίας και δεν θα στερηθούν ελευθερίες οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Εξίσου σαφές θα είναι ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν τα Χριστούγεννα να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους ενώ κατηγορηματικά θα επαναλάβει ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν.

Την επίταξη των ιδιωτών γιατρών από Δευτέρα αν δεν υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση για οικειοθελή τους ένταξη στο ΕΣΥ για τις ανάγκες της πανδημίας, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας την Παρασκευή
Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους, λέγοντας ότι δεν είναι τιμωρητικά.

«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά και να αντέξει», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον Real.

«Ως νέος Υπουργός Υγείας, αμέσως όταν είχαμε δει τις συνθήκες που υπήρχαν, ήρθαμε σε πλήρη συνεννόηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, είτε με μετακινήσεις προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονταν- ήδη έχουν γίνει αυτές οι μετακινήσεις- είτε με νέους επικουρικούς. Υπήρξε ένα έντονο πρόβλημα με τις αναστολές, το οποίο και αυτό το καλύψαμε. Έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών Κλινικών και σε κλινικές Covid. Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική διαφορά, δηλαδή ότι παραλαμβάνουν και περιστατικά Covid, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη λάβει από τις Κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

madata.gr