16 Ιουλίου, 2024

Διαγράφεται ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Νέα Δημοκρατία μετά το επεισόδιο με υπάλληλο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το επεισόδιο που καταγράφηκε σε βίντεο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Το κλίμα ήταν βαρύ από το πρωί στο κόμμα. Ο βουλευτής κλήθηκε από τον γραμματέα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, o Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, για δεκαπέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του προέδρου της Bουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, o οποίος επίσης του είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχώρησε από τη Βουλή χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το στίγμα έδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές».

Κυβερνητικά στελέχη σε συνομιλία με το Newsbeast θύμιζαν νωρίτερα σήμερα περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν όπως με τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης το 2022 μόνο για την αντίδρασή του σε απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 με την επισήμανση από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τέτοιες συμπεριφορές βρίσκονται ενάντια στον αξιακό κώδικα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του πρώην υπουργού για το περιστατικό:

Σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί, μετά την κυκλοφορία του επίμαχου βίντεο, ο κ. Αυγενάκης σημείωνε: «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

newsbeast.gr