15 Ιουλίου, 2024

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Αυγενάκης μετά τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία – Η ανάρτηση μετά την απόφαση Μητσοτάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποτελεί παρελθόν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του. Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία για χειροδικία του βουλευτή και πρώην υπουργού σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ το επίμαχο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης ο ίδιος σε ανάρτηση για την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Το κλίμα ήταν βαρύ από το πρωί στο κόμμα. Ο βουλευτής κλήθηκε από τον γραμματέα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, o Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, για δεκαπέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του προέδρου της Bουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, o οποίος επίσης του είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχώρησε από τη Βουλή χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το επίμαχο βίντεο:

 
 

Μομφή και αποκλεισμός από τη Βουλή
Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

«Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε και δημόσια συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του», τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Η συμπεριφορά του, που όλη η Ελλάδα είδε, είναι καταφρόνηση του θεσμού, γιατί τον υπονομεύει. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω κατά του κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

newsbeast.gr