19 Μαρτίου, 2024

Δεκαπενταύγουστος: Αδειάζουν τα αστικά κέντρα – Γεμίζουν τα νησιά, κορυφώνεται η έξοδος

Φεύγουν σήμερα και οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού για το τριήμερο του 15αυγούστου.
Γέμισαν βαλίτσες και όπου φύγει – φύγει. Με καράβια, αυτοκίνητα, τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα οι αδειούχοι αδειάζουν μαζικά τα μεγάλα αστικά κέντρα για ανάσες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί. Μικροί και μεγάλοι έτοιμοι να σαλπάρουν.

Ουρές στα διόδια
Η μπάρα των διοδίων σηκώθηκε, το φανάρι άναψε πράσινο και οι επιβάτες χιλιάδων ΙΧ με χαμόγελο κι ευχάριστη διάθεση αφήνουν πίσω τους την πόλη.

Πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν φέτος οδικούς προορισμούς για τις διακοπές τους. Μετά από χρόνια, τα χωριά γεμίζουν και πάλι για τον Δεκαπενταύγουστο.

Σήμερα και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. Τα μέτρα της τροχαίας είναι αυξημένα σε όλο το οδικό δίκτυο.

Γεμάτα ΚΤΕΛ & τρένα
Γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Κηφισού για τους περισσότερους προορισμούς.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στις αμαξοστοιχίες κυρίως στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Αυξημένη η κίνηση και στις πτήσεις εσωτερικού, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν το αεροπλάνο κυρίως για Κρήτη, Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κοσμοσυρροή στην Τήνο
Σε κλίμα κατάνυξης μετά από δύο χρόνια λόγω κορωνοϊού, η Τήνος γιορτάζει την Παναγιά.

Το νησί φέτος τιμά και τα 200 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγιάς, την χρονιά που ξεκίνησαν να αναζητούν τη θαυματουργή εικόνα, και στη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης πλήθος κόσμου εκπληρώνει το τάμα του.

Οι πιστοί αλλά και οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί κατά εκατοντάδες, με πολλούς να συνδυάζουν τον θρησκευτικό τουρισμό με ολιγοήμερες διακοπές.

Πλήθος κόσμου και στη Λευκάδα, αφού πολλοί επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους τα αυτοκίνητά τους.

Το νησί που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες αφού εκτός από κοντινό και εύκολα προσβάσιμο προορισμό, αποτελεί και ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου.

Άδειες Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Και οι πόλεις, άδειασαν, Αθήνα και Θεσσαλονίκη μοιάζουν ερημωμένες.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έμειναν στην Αθήνα, αφού ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για τους Έλληνες.

Όσοι έμειναν απολαμβάνουν τους άδειους δρόμους και τις γρήγορες μετακινήσεις χωρίς νεύρα, κόρνες και ταλαιπωρία. Οι αποβάθρες του μετρό και οι στάσεις λεωφορείων είναι σχεδόν άδειες και τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους ελάχιστα.

Η τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί, να μην βλέπουν τους άδειους δρόμους και παρασύρονται στην ταχύτητα.

Όσοι τώρα δεν έχουν αναχωρήσει για μακρινούς προορισμούς έχουν βρεθεί στις κοντινές παραλίες για ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης.

Η εικόνα της ήσυχης πρωτεύουσας δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς από τις επόμενες μέρες, η Αθήνα θα επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς της.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με την Χαλκιδική να κατακλύζεται από επισκέπτες.

madata.gr