2 Φεβρουαρίου, 2023

Δανειολήπτες στο κόκκινο – Τα funds προκαλούν με τις αδικαιολόγητες απαιτήσεις τους

Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί σπιτιών, καθώς οι οφειλέτες αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Πλέον δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι άνθρωποι ζητούν μία στοιχειώδη συνομιλία με τα funds, και έπειτα ψάχνουν τον φάκελό τους για να διαχειριστούν τα δάνειά τους.

Νέο κύμα πλειστηριασμών απειλεί χιλιάδες πολίτες. Συγκεκριμένα 44.000 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί το 2022, με τη δυνατότητα αναστολής να μην είναι πλέον εφικτή, ενώ την ίδια ώρα στον «αέρα» βρίσκεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κύριος Βασίλης που είναι δανειολήπτης κατήγγειλε στο MEGA πως το αρχικό δάνειό του που ήταν τα 90.000 ευρώ έχει φτάσει τις 114.000 ευρώ. Μάλιστα από το αρχικό δάνειο έχει πληρώσει τα μισά.

Έπειτα το fund του ζητάει να καταβάλλει 70.000 ευρώ μετρητά προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός  του σπιτιού του που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου.

Ο κύριος Βασίλης έχει ζητήσει να του δοθεί λίγος χρόνος να πουλήσει δύο ημιτελή διαμερίσματα που έχει στην κατοχή του προκειμένου να μπορέσει να σώσει την πρώτη κατοικία του.

«Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, έχουμε δουλέψει πολύ για να αποκτήσουμε αυτό το σπίτι, για να έχει κάτι ο γιος μου» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης.

Αναφέρει πως κανένας δεν έχει πάει να μιλήσουν από κοντά προκειμένου να δουν εάν μπορεί να γίνει ένας διακανονισμός, παρά μόνο τηλεφωνικά.

madata.gr