16 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα εκμάθησης ιταλικής γλώσσας για αρχάριους

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται με την ευγενική δωρεά της εταιρείας Dante Alighieri (SDA) υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απευθύνεται σε όλους όσοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
 
α) για δημότες Θεσσαλονίκης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και
 
β) για κάτοικους του Δήμου Θεσσαλονίκης, φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, σταθερή τηλεφωνία).
 
Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους (επίπεδο Α1) και θα πραγματοποιηθούν σε ένα τμήμα 25 ατόμων, συνολικής διάρκειας σαράντα οχτώ (48) ωρών, δύο διδακτικών ωρών, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 18:00 έως 20:00, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024 – Φεβρουάριος 2025 .
Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. έως τη συμπλήρωση του τμήματος και των επιλαχόντων.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική με δικαίωμα τεσσάρων δικαιολογημένων απουσιών στο σύνολο των 24 μαθημάτων.
Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 231331-8662 & 2313318664.