2 Μαΐου, 2024

Conference League: Ιστορική πρόκριση στους 16 για τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι

Μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, στους «16» του Conference League, καθώς απέκλεισε τη Μίντιλαντ στα πέναλτι με 5-3, με την κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση να λήγουν 2-1. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έσπασε την ευρωπαϊκή κατάρα των πέναλτι, καθώς τις προηγούμενες τέσσερις φορές η κατάληξη δεν ήταν θετική γι’ αυτήν.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Μάρτιο και το μεσημέρι της Παρασκευής θα είναι παρών στην κλήρωση για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, σκοράροντας με τους Ζίβκοβιτς στο 20΄ και Βιεϊρίνια στο 26΄. Όλα πήγαιναν καλά στο παιχνίδι, μέχρι το 80΄, όταν με κεφαλιά του Χογκ η Μίντιλαντ κατάφερε να μειώσει σε 2-1, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, μιας και οι Δανοί είχαν κερδίσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και η πρόκριση στους «16» του Conference League κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν αλάνθαστοι και ο Πασχαλάκης έπιασε ένα, σφραγίζοντας το σημαντικό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Τσόλακ 1-0
Μάγιερ Απόκρουση
Σίντκλεϊ 2-0
Άντερσον 2-1
Σβαμπ 3-1
Ντιρ 3-2
Μιτρίτσα 4-2
Λιντ 4-3
Κούρτιτς 5-3

madata.gr