29 Μαρτίου, 2024

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο Δήμου Ηρακλείου – Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και η Περιφέρεια Κρήτης στην κεντρική σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στην Πλατεία Ελευθερίας, το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» συνεχίζονται με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και με πολλές ακόμα εορταστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Το πλήρες πρόγραμμα για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 20 και 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα:

ΤΡITH 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1
ΣΚΗΝΗ
18.00: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», σε ελπιδοφόρα και φωτεινή θεατρική διασκευή της κλασικής ιστορίας του Καρόλου Ντίκενς. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν και μας καταπλήσσουν τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Θερίσου-Μασταμπά/Δήμου Ηρακλείου. Διασκευή- θεατρική διδασκαλία: Έφη Δράκου, πρωτότυπη μουσική και μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Κελεσή, χορογραφίες: Χαρά Καράλη, σκηνικά: Κυριακή Αρκουλή.
19.30-20.15: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, Χορωδία και σόλο φωνές από το Ωδείο ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, Υπεύθυνη Λαμπράκη Ελένη.
20.30-21.30: «Γιορτινές στιγμές», μια συναυλία με την εξαιρετική ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ
18.00-20.00:ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΧΟΛΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ/ ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Ν. Κριτσωτάκης bakery chef/ Υπεύθυνος Συντονισμού Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης / ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: ξεροτήγανα και δίπλες παραδοσιακά και με χαρούπι και χαρουπόμελο!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
17.00: «Η Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά, διαδραστικό εργαστήρι από τους εκπαιδευτικούς και τα υπέροχα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Αγ. Ιωάννη/ Δήμου Ηρακλείου. Διδασκαλία/Διασκευή: Μαρία Σαριτσάμη, θεατροπαιδαγωγός, μουσική διδασκαλία: Ειρήνη Καρδαμάκη, χοροδιδασκαλία: Χαρά Καράλη, Μάγισσα Φρικαντέλα: Κυριακή Αρκουλή και σε άλλους ρόλους οι εκπαιδεύτριες : Ιουλία Γεωργακοπούλου: εικαστικός, Δέσποινα Πλευράκη: Ιστορικός- Πολιτισμολόγος, Ανωγειανάκη Γιούλη: μουσικός, Πολίτη Κατερίνα: γυμνάστρια.
18.00: Ξεκινάμε! Φέρτε ένα παραμύθι ή ένα βιβλίο για να στήσουμε το μεγαλύτερο BOOKMAS TREE συντροφιά με την ομάδα IN LIBRO VITA που, με τη λήξη της δράσης, θα αναλάβει να χαρίσει τα βιβλία του δέντρου μας σε παιδικές δομές!
18.30: Η καταπληκτική περιβαλλοντική ομάδα Heraklion Eco Voice στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο! Εικαστικές δημιουργίες με οικολογικά χρώματα, με τη ζωγράφο Νίκη Γκοράνοβα και γιορτινά στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά !
Δράση «ΚΟΥΚΛΟΔΕΝΤΡΟ-ΧΑΡΙΖΩ»: σας προσκαλούμε να φέρετε ένα κουκλάκι/ αρκουδάκι/ λούτρινο παιχνιδάκι για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κουκλόδεντρο! Τα κουκλάκια θα τα δωρίσουμε εκεί που τα χρειάζονται πιο πολύ! / HERAKLION ECO VOICE.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
17.30: Χριστουγεννιάτικες κάρτες» από το Κ.Δ.Α.Π. ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ/Δήμου Ηρακλείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
UP RADIO, 92,9 / ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1
UP RADIO, 92, 9: "Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα": φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συλλογή τροφίμων, με ζωντανή μετάδοση στον Up 92, 9 από το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο!

ΣΚΗΝΗ
11.30: Αγγελικές φωνές από τη χορωδία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης Ηρακλείου (Σ.Ε.Ε.Η.). Μαζί τους και μια χορευτική ομάδα από το Σ.Ε.Ε.Η.!
17.30: «Ο Άι Βασίλης πάλι θα ‘ρθει!», χορογραφίες με τα όμορφα παιδιά της DANCELAND ACADEMY!
18.30-19.00 "Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο γιορτινό Kάστρο" και έρχονται κοντά μας τα μικρά αγγελούδια των Α’ και Β’ τάξεων Δημοτικού του Εκπαιδευτηρίου "ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ"!
20.00-21.30: «Memories», γνωστές μελωδίες από τον κόσμο των μιούζικαλ και του κινηματογράφου, με την υπέροχη ερμηνεία των GRECANTO! Γ. Κιαγιαδάκης: πιάνο, Μαριέλλα Βιτώρου: φωνή, Mιχάλης Βόλακας: φωνή, Mιχάλης Aυλωνίτης: μπάσο, Giann- Andrea Garancini: κρουστά!
ΠΛΑΤΕΙΑ/Λ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
19.30: «Μικροί και μεγάλοι τραγουδούν για τα Χριστούγεννα», με τη μελωδική, αγαπημένη ομάδα «Χρυσαλίδα» και τη Μανιάνα Μιγάδη! Θα τριγυρίζουν στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο και στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης κι όλοι θα τραγουδάμε μαζί τους!
«ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»:
18.00-20.00: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΧΟΛΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ/ ΙΕΚ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Καλαθάκης Ιωάννης, pastry chef, με καραμελωμένα μήλα!!!

«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»
17.30: «Χριστουγεννιάτικες κάρτες», εικαστική δράση από το Κ.Δ.Α.Π. ΘΕΡΙΣΟΥ-ΜΑΣΤΑΜΠΑ/Δήμου Ηρακλείου!
«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»
17.00-19.00: Οι σπουδάστριες του τομέα Παιδαγωγικών/Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI/ΚΕΠΑΝΣΗ με την εκπαιδεύτριά τους νηπιαγωγό Τζένη Ψαλτάκη, με σύνθημα «το φως των Χριστουγέννων δίνει χαμόγελα στα παιδιά», σας υποδέχονται στο Εργαστήρι Συναισθημάτων με θέμα «Ψάχνοντας το φως των Χριστουγέννων»!