22 Οκτωβρίου, 2024

Χεζμπολάχ: Αναλαμβάνουμε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Ο εκπρόσωπος Τύπου και μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε στο σπίτι του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Καισάρεια. Ειδικότερα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε το περασμένο Σάββατο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με στόχο να χτυπήσει το σπίτι του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ωστόσο ο ηγέτης του Ισραήλ δεν βρισκόταν εκεί την στιγμή την επίθεσης, με αποτέλεσμα να διαφύγει τον κίνδυνο. Μάλιστα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απείλησαν χθες την Χεζμπολάχ ότι θα ισοπεδώσουν το προπύργιό της στην περιοχή Νταχίγια, στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, αν επιτεθούν ξανά σε Ισραηλινό ηγέτη.

 
Δεν έχουν τέλος οι βομβαρδισμοί στο Λίβανο
Νωρίτερα σήμερα, ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν στα περίχωρα της πόλης Τύρου στο νότιο Λίβανο, έπειτα από έκκληση του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν. Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι: «Η Πολεμική Αεροπορία του εχθρού εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων στην περιοχή αλ Χοχ», κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου. Εικόνες που μετέδωσε το AFPTV έδειξαν στήλες καπνού να υψώνονται σε δασώδη περιοχή.
 
Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε σήμερα άρμα μάχης τύπου Merkava του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ μαχητών του και του ισραηλινού στρατού κοντά σε μεθοριακό χωριό. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «στοχοθέτησαν άρμα μάχης Merkava» την ώρα που αυτό προωθούνταν κοντά στο μεθοριακό χωριό Ταϊμπέχ, όπως ανέφερε το κίνημα σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το άρμα μάχης «πήρε φωτιά». Η Χεζμπολάχ έκανε επίσης λόγο για «συγκρούσεις» που ξέσπασαν χθες Δευτέρα με Ισραηλινούς στρατιώτες που διείσδυσαν σε περιοχή κοντά σε αυτό το χωριό.