26 Σεπτεμβρίου, 2023

Χατζηδάκης: Αρχές 2024 η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS – Τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στην ανακοίνωση ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα υπάρχει διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για 450.000 επιχειρήσεις, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Με το νέο σύστημα, οι ταμειακές και τα POS δεν θα λειτουργούν αυτόνομα στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες. Δηλαδή, για πληρωμές με κάρτα δεν θα επιτρέπεται να εισάγεται με πληκτρολόγηση στο POS το ποσό πληρωμής. Το ποσό θα βγαίνει απευθείας από την ταμειακή μηχανή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη του στο Blue Sky, ανακοίνωσε παράλληλα ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο market pass ενώ υποστήριξε ότι διαπιστώνεται πτωτική τάση στην ακρίβεια στην αγορά.

Η διασύνδεση ταμειακών – POS αναμένεται να κλείσει παράθυρα φοροδιαφυγής καθώς θα «μπλοκάρει» τη μη έκδοση αποδείξεων από επαγγελματίες και επιχειρήσεις ακόμη και όταν πληρώνονται με κάρτες μέσω POS.

Ο κ.Χατζηδάκης δήλωσε ακόμη ότι η στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Υπογράμμισε επίσης ότι το πακέτο της ΔΕΘ θα είναι μικρό σε παροχές αλλά μεγάλο σε μεταρρυθμίσεις.