28 Σεπτεμβρίου, 2023

Χανιά: Συνάντηση φίλων της ελληνικής μουσικής

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

είμαστε 1013
ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ
3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Την Κυριακή 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων – για δεύτερη φορά – μεγάλη συνάντηση φίλων της ελληνικής μουσικής. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε μαζί, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σ’ ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 40΄. Δημιουργούμε έτσι μια μοναδική μουσική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής που εκπέμπει δύναμη, πολιτισμό και αισιοδοξία.
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετέχουν όλες οι μουσικές ομάδες και σύνολα της Κρήτης: χορωδίες (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές), βυζαντινοί χοροί, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία και μουσικές σχολές, σωματεία ή κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση, κ.α.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μελών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στις μουσικές ομάδες φίλοι ή συγγενείς των μελών και αυξάνοντας έτσι την παρουσία της ομάδας στην εκδήλωση.

Για την προετοιμασία της δράσης θα πραγματοποιηθούν 2 ανοιχτές πρόβες στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, το Σάββατο 26/8/2023 στις 4.00 μ.μ. και την Κυριακή 27/8/2023 στις 10 π.μ., υπό την εποπτεία του Γιώργου Σαλτάρη μαέστρου της βραδιάς.

Στις πρόβες θα δοθούν και τα τραγούδια του προγράμματος που έχει επιλέξει η οργανωτική επιτροπή. Η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση είναι απολύτως δωρεάν.

Η εκδήλωση «είμαστε 1013» εντάσσεται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2023» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη
Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης