26 Απριλίου, 2024

Champions League: Mίλαν και Λειψία εξασφάλισαν την πρόκριση στους 16

H Mίλαν και η Λειψία πήραν χτες βράδυ τα δυο εισιτήρια που απόμειναν για τους "δεκάξι" του Champions League. Στα Σαν Σίρο η Μίλαν επιβλήθηκε της Σάλτσμπουργκ 4-0. Με το ίδιο σκορ η Λειψία νίκησε στην Βαρσοβία της Σαχτάρ. Στο Europa League θα συνεχίσει η Γιουβέντους, που έχασε στο Τορίνο από την Παρί 2-1.
Δύο «εισιτήρια» απέμειναν ανοιχτά για τη φάση των 16 του Champions League. Το ένα το πήρε η Μίλαν με το 4-0 επί της Σάλτσμπουργκ στην Ιταλία. Ο Ζιρού στο 14′ και ο Κρούνιτς στο 46′ έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση. O Γάλλος πέτυχε και το 3- 0 στο 57ο λεπτό και το τελικό σκορ έγινε με το γκολ του Ζούνιορ Μεσίας στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης και για τη Λειψία, η οποία νίκησε 4-0 τη Σαχτάρ στη Βαρσοβία. Ο Ενκουκού έβαλε το πρώτο γκολ στο 10′, ο Αντρέ Σίλβα διεύρυνε το σκορ στο 50′. Το 3- 0 έγινε δύο λεπτά μετά από τον Σομποσλάι και η βραδιά θριάμβου για τους Γερμανούς ολοκληρώθηκε με το αυτογκόλ του Μπόνταρ στο 68΄λεπτό.

Στο Τορίνο η Γιουβέντους υπέκυψε στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά παρέμεινε στο Europa League. Οι παριζιάνοι προηγήθηκαν με τον Εμπαπέ στο 13′ , ο Μπονούτσι ισοφάρισε πριν τη λήξη του ημιχρόνου 1-1 και ο Νούνο Μέντεζ με το γκολ στο 69′ έδωσε τη νίκη 2-1 στη γαλλική ομάδα.

Στη Χάιφα η Μπενφίκα έκανε «σάκο» του μποξ τη Μακάμπι και «άρπαξε» την πρώτη θέση από την Παρί. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Γκονσάλο Ράμος , οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το πέναλτι του Σερί , αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα ήταν σαρωτική 2-1 από τον Μούσα στο 59′ , 3-1 με σκόρερ τον Γκριμάλντο στο 69′ , 4-1 με το γκολ του Ράφα Σίλβα στο 73′ , 5-1 από τον 20χρονο Αραούχο στο 88′ και το τελικό 6-1 με τον Ζοάο Μάριο στις καθυστερήσεις, γκολ με το οποίο η Μπενφίκα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.

madata.gr