15 Ιουλίου, 2024

Χαλκίδα: Προσωρινά κρατούμενη η 39χρονη μετά την απολογία της για τη δολοφονία του 43χρονου

«Η κατηγορούμενη έχει μετανιώσει για την πράξη της και ζητά συγγνώμη από τους οικείους του εκπλιπόντα», δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της 39χρονης στο περιθώριο της προφυλάκισης της για το ειδεχθές έγκλημα που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Οι συνήγοροι της 39χρονης, Δημήτρης Ανδρέου, δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και Κωντσιλίδης Θεμιστοκλής, συνόψισαν με δήλωση τους στις κάμερες πως εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης λόγω του είδους της πράξης και της σοβαρότητας που αυτή έκρινε πως έχει, ο ανακριτής.

Η 39χρονη εξήγησε στον ανακριτή τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα.

«Δεν αποδεικνύονται οι παρενοχλήσεις και οι απειλές»

Οι συνήγοροί της τόνισαν πως έχουν την πεποίθηση πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και δεν υπήρχε πρόθεση η 39χρονη να σκοτώσει τον 43χρονο. Μάλιστα, ανέφεραν πως η κατηγορούμενη, ακόμα και την ώρα που ξεκίνησε από τον χωριό της για να μεταβεί στην οικεία του θύματος, δεν είχε τέτοιον σκοπό.

Επιπρόσθετα διέψευσαν τα όσα ακούγονται περί μηνυμάτων παρενόχλησης και απειλών από την 39χρονη στον 43χρονο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, στην δικογραφία που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Αυτά δεν ισχύουν και δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που τα αποδεικνύει», είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr, ο δικηγόρος της Δημήτρης Ανδρέου.

«Να τονίσω πως η Ασφάλεια Χαλκίδας έχει στα χέρια της τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και της ιδίας και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Την κακοποιούσε ο σύζυγός της

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος και προσωπικός φίλος του 43χρονου, Αθανάσιος Τάρτης, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ουδέποτε δεσμός μεταξύ της κατηγορουμένης και του θύματος και τονίζει ότι το αίτιο του εγκλήματος πρέπει να αναζητηθεί στην κακοποίηση από τον σύζυγο της, που φέρεται να υφίστατο τα τελευταία χρόνια.

«Τίποτα δεν την βασάνιζε 15 χρόνια, τίποτα απολύτως. Είναι μια δικαιολογία που εφευρέθηκε για να καλύψει την πράξη της. Τα σενάρια δημιουργούνται για να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Ουδέποτε υπήρξε δεσμός ούτε σχέση του θύματος με την 39χρονη» δήλωσε ο κ. Τάρτης στον ΑΝΤ1.

Και προσθέτει: «Δεν έχει λογική αυτό που λέει η 39χρονη, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινε εκείνη και ο άντρας της στον γάμο του θύματος. Δεν είχε πάει όλο το χωριό, ήταν λίγοι οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους η 39χρονη και ο άνδρας της».

«Ο πατέρας της μιλούσε για ‘μαυρισμένα μάτια’ και τέτοια»
«Δυστυχώς, φαίνεται μετά την ειδοποίηση του συζύγου της από το θύμα ότι ‘φίλε, πρόσεξε την γυναίκα σου’, ξεκίνησε η κακοποίηση της 39χρονης. Άκουσα από την μάνα της κατηγορούμενης ότι από τότε, τα τελευταία 2-3 χρόνια, ξεκίνησε η συστηματική κακοποίηση της 39χρονης από τον σύζυγο της. Μόνη της το είπε η μητέρα της δράστιδος. Ο πατέρας της μιλούσε για ‘μαυρισμένα μάτια’ και τέτοια» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να συνδέει τους δύο. Φαίνεται ότι αυτή η συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγο της οδήγησε να εκδικηθεί το άτυχο θύμα, γιατί αυτός ήταν που την ‘κάρφωσε’ στον σύζυγο της για τις πιέσεις που του ασκούσε» κατέληξε.

in.gr