1 Οκτωβρίου, 2022

CDC: Πρωτοφανής ομολογία για αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Αναδιάρθρωση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), ανακοίνωσε η επικεφαλής του, Ροσέλ Ουαλένσκι. Προχώρησε στην παραδοχή ότι απέτυχαν απέναντι στην πανδημία.

Δυόμιση χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, η Ροσέλ Ουαλένσκι υπογράμμισε ότι τα αντανακλαστικά του Οργανισμού δεν ήταν τα επιθυμητά και πως κρίνεται αναγκαία μια κίνηση αναδιάρθρωσης. «Τα θαλασσώσαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται εσωτερικές μεταθέσεις προσωπικού και βήματα για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας δεδομένων.

Μιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, εστίασε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και στις προσπάθειες πρόληψης πανδημιών, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις δημοσιεύσεις για σπάνια νοσήματα.

Εν μέσω κριτικής για την αντίδραση του φορέα απέναντι στο ξέσπασμα της πανδημίας, η υπηρεσία αναφέρει πως η δημόσια καθοδήγηση ήταν «μπερδεμένη και παραφορτωμένη».

Σημειώνεται πως οι οδηγίες που εξέδιδε το CDC για μέτρα, προκαλούσαν πολλές φορές σύγχυση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε σωστή αξιολόγηση της κατάστασης.

«Για 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονταν για την πανδημία και την κρίσιμη στιγμή, η απόδοσή ήταν κάτω των προσδοκιών», τόνισε η Ουαλένσκι.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τον χειρισμό της πανδημίας από την υπηρεσία της, λέγοντας ότι τα CDC απέτυχαν να ανταποκριθούν αρκετά γρήγορα και έπρεπε να αναθεωρηθούν, τόνισε πως «στόχος μου είναι μια νέα, δημόσια υγεία, προσανατολισμένη σε μια νέα κουλτούρα του CDC που δίνει έμφαση στη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα».

«Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτόν τον οργανισμό σε μια καλύτερη θέση μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η επιστήμονας στο Associated Press, καθώς, όπως παραδέχθηκε, ο οργανισμός «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες».

Πηγή: topontiki.gr