29 Μαρτίου, 2024

Bullying στο Αρσάκειο: Σε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας προχωρούν οι γονείς 15χρονου

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying που συνέβη σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, όταν έξι 15χρονοι έδεσαν με πετονιά έναν συμμαθητή τους. Η οικογένεια του θύματος είναι αποφασισμένη τα πάει την υπόθεση στα άκρα, ενώ στην αρχή είχε σκοπό να πάρει το παιδί της και να αλλάξει περιβάλλον.

Οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος του 15χρονου. Αφού ολοκληρωθεί σήμερα η εξέταση των 6 ατόμων, θα κληθεί να μιλήσει το θύμα για τα όσα συνέβησαν και αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έξι παιδιά.

Η οικογένεια του 15χρονου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, είναι αποφασισμένη να πάει την υπόθεση στα άκρα, ενώ στην αρχή είχε σκοπό να πάρει το παιδί της και να αλλάξει περιβάλλον.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη το παιδί έδειξε πως είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που προσανατολίζονται μέσω του δικηγόρου τους να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατά του Αρσάκειου.

Το παιδί επέστρεψε στο σχολείο, ωστόσο δέχεται ακόμα λεκτική βία. Οι γονείς του 15χρονου έχουν στο πλευρό τους τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να αποπεμφθούν τα παιδιά αυτά από το σχολείο.

Εάν δεν γίνει αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια σκέφτεται να υποβληθούν ασφαλιστικά μέτρα, στα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο, και να μην τον πλησιάζουν.

Πηγή: MEGA