30 Σεπτεμβρίου, 2023

Blue Horizon: «Ο ύπαρχος έψαξε για σωστικό μέσο» λέει ο δικηγόρος του

Τι λέει ο δικηγόρος του ύπαρχου για το αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά τον απόπλου του Blue Horizon
«Ο ύπαρχος έψαξε για σωστικό μέσο» λέει ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Σύψας, αφότου έσπρωξε τον Αντώνη Καρυώτη στη θάλασσα κατά τον απόπλου του Blue Horizon από τον Πειραιά, με αποτέλεσμα ο 36χρονος να βρει τραγικό θάνατο.

«Από το βίντεο και από την ανακριτική διαδικασία, φαίνεται ότι ένας άνθρωπος πήγε να μπει στο πλοίο και ο εντολέας μου, τον απώθησε δύο φορές και την τρίτη φορά, έφυγε ο καταπέλτης και ο άνθρωπός βρέθηκε να πέφτει στην θάλασσα» είπε αρχικά ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση γιατί δεν βοήθησαν τον Αντώνη αφότου έπεσε στη θάλασσα, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι ο ύπαρχος έψαξε –ανεπιτυχώς- για σωστικό μέσο.

«Την ώρα που στέκεται ακίνητος, την στιγμή που πέφτει μέσα το σώμα από την περιδίνηση χάθηκε, στάθηκε να δει τι γίνεται και ειδοποίησε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στην θάλασσα, όμως δυστυχώς στον καταπέλτη δεν υπήρχε σωστικό μέσο. Τη στιγμή που βλέπουμε τον εντολέα μου να πηγαίνει μέσα στο πλοίο έστω και νωχελικά είναι η στιγμή που ψάχνει ένα σωστικό μέσο για να πετάξει στον άνθρωπο στη θάλασσα» ανέφερε.

«Ο ύπαρχος δεν μπορεί να σταματήσει το πλοίο».

Για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά τον απόπλου του καραβιού: «Το πλοίο έφευγε με ανοιχτό καταπέλτη και είναι μία συνήθης τακτική και αποτελεί κομβικό σημείο της αρχής και του τέλος του περιστατικού κάτι που δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και παράτυπο» ανέφερε.

Τι είπε ο ύπαρχος στην απολογία του
Ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν «γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».