19 Απριλίου, 2024

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων – Η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία σε 14 ελληνικά νησιά

Έχουμε έναν Ερντογάν ο οποίος διαπραγματεύεται με όλους και με όλα, από χθες έχει φέρει διάφορα ζητήματα στο τραπέζι, έφερε το θέμα της δήθεν προστασίας της τρομοκρατίας από την Ελλάδα, και της εκπαίδευσης μαχητών του PKK στο Λαύριο. Τώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και διεκδικεί. Τα παράλογα αφηγήματα του Ερντογάν έχουν γίνει κτήμα στην Τουρκία, και βλέπουμε μία αντιπολίτευση που τον ενθαρρύνει να πάει παραπέρα. Στην αρχή η αντιπολίτευση είχε ξεκινήσει να προτείνει στον Τούρκο πρόεδρο να εφιστά την προσοχή του στην αλλαγή των συσχετισμών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, τις τελευταίες μέρες βλεπουμε μία στάση του να πρέπει να γίνει περισσότερο επιθετικός. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, αυτός ο εθνικισμός θα οδηγήσει σε μία εθνική έξαρση

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλησεις και την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
Συνεχίζει με αμείωτη ένταση το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η Άγκυρα.

Βεντάλια διεκδικήσεων απόλυτου παραλογισμού από πλευράς Ερντογάν
Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις προκλήσεις των Τούρκων, αλλά και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

«Υπάρχουν δύο θέματα. Να έχουμε ένα επεισόδιο σαν του 2020, δηλάδή ένα γεωτρυπικό σκάφος να επιχειρήσει σε μία ελληνική υφαλοκρηπίδα. Θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο από την Τουρκία κάτι τέτοιο. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι υπάρχει ο φόβος του υβριδικού πολέμου. Και ένας υβριδικός πόλεμος είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Ο Ερντογάν έχει μπει στη διαδικασία μίας βεντάλιας διεκδικήσεων απόλυτου παραλογισμού, το κάνει και για το εσωτερικό του, αλλά και για να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Διεκδικεί θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Επειδή τα νησιά είναι ένα «εμπόδιο» γι ‘ αυτόν, λέει ότι αυτά τα νησιά δεν σας ανήκουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν υπέκυψε σε αυτόν τον εκβιασμό», κατέληξε.

madata.gr