26 Απριλίου, 2024

Μπάιντεν: Έφτασε στις Βρυξέλλες για τις κρίσιμες Συνόδους Κορυφής

Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε ο Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται πλέον ο Τζο Μπάιντεν για να συμμετάσχει στις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία. Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη, έχει ως στόχο την ευθυγράμμιση της στάσης της Δύσης στη Ρωσία και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Μόσχα, κάτι που όπως φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνη όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα, ιδίως σε ενεργειακά ζητήματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει εξαντληθεί η διεθνής εργαλειοθήκη των κυρώσεων και ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα.

Μαντλίν Ολμπράιτ:Έφυγε στα 84 έτη της
Η Μαντλίν Ολμπράιτ, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία της αμερικανικής διπλωματίας, «άλλαξε τον ρου της Ιστορίας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποτίοντας φόρο τιμής στην πρώην υπουργό Εξωτερικών που απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς
Να αφαιρέσει τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τον κατάλογο κυρώσεων που έχουν προετοιάσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να ζήτησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι από τον Τζο Μπάιντεν στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία, ώστε να συνεχίσει «να μεσολαβεί στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις».

O Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε τον Μπάιντεν «να περιμένει» για την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι σημαντικός μεσολαβητής με τη Ρωσία για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

madata.gr