25 Απριλίου, 2024

Αβραμόπουλος για Qatargate: Ήμουν ο μόνος που πληρωνόταν

Η Κομισιόν άρχισε επείγουσα έρευνα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σε σχέση με την υπόθεση Qatagate. Ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δίνοντας τη δική του απάντηση για τα όσα του καταλογίζονται.

«Ο Μάμερ είπε ότι είχε πραγματοποιήσει εσωτερικούς ελέγχους σχετικά με τις συναντήσεις. Οι εννέα συναντήσεις δικές μου από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021 ήταν για αυτό που περιέγραψε ο ίδιος σήμερα ως σύντομες, φιλικές συναντήσεις με τους παλιούς μου συναδέλφους στην Επιτροπή. Εκεί, για να μπεις μέσα στο κτίριο πρέπει να έχει δηλωθεί το πέρασμα σου. Σε καμία από αυτές τις συναντήσεις δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ ούτε συζητήθηκαν τέτοια θέματα.

Η θέση μου σε αυτή τη ΜΚΟ, ήμουν μέλος της τιμητικής επιτροπής. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να κάνω λόμπι. Για να γίνω μέλος, μου δόθηκε η άδεια της Επιτροπής. Μόνο εκστρατεία υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν ο κ. Παντσέρι είχε φτιάξει και άλλες 10 ΜΚΟ από πίσω, δεν είχαν καμία σχέση με εμάς.

Για όλους ρωτάνε. Επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

πηγή: newsbeast.gr