29 Μαρτίου, 2024

ΑΣΕΠ: Ποδαρικό με πάνω από 5.500 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

To ΑΣΕΠ έχει στα σκαριά έξι νέες προκηρύξεις που θα ανοίξουν 516 νέες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, ενώ προετοιμάζει και την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, ο οποίος περιέχει τουλάχιστον 5.124 θέσεις εργασίας.

Για τις έξις πρώτες προκηρύξεις δεν προβλέπεται γραπτός διαγωνισμός και οι 516 προσλήψεις θα γίνουν «παραδοσιακά», κατατάσσοντας με σειρά προτεραιότητας τους υποψηφίους, βάσει μιας σειράς ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων. Στους διαγωνισμούς θα μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Από τις έξι αυτές προκηρύξεις οι δύο πρώτες (9Κ/2022 και 10/2022) έχουν ήδη δημοσιευθεί και προβλέπουν την πλήρωση συνολικά 321 μόνιμων θέσεων στον e-ΕΦΚΑ και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αμέσως μετά από αυτές τις δύο θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις προκηρύξεις που, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, θα ανοίξουν 195 μόνιμες θέσεις σε 29 μεγάλους φορείς του δημοσίου, όπως επιμελητήρια, Εθνικές Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, υπουργεία και Πανεπιστήμια.

Τέλος, όπως αναφέραμε και στην αρχή, το ΑΣΕΠ ετοιμάζει την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού του δημοσίου που αναμένεται να διεξαχθεί, εκτός απροόπτων, τον Μάρτιο του 2023 και θα περιλαμβάνει πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά:

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός
Τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 108.000 υποψήφιοι.

Μέσω των επιτυχόντων του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή εργαζομένων» από την οποία το δημόσιο θα αντλεί προσωπικό όποτε το έχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών, το 2023 αναμένεται να «ανοίξουν» 5.124 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βοριδής άφησε να εννοηθεί ότι μέσω του διαγωνισμού αναμένεται να καλυφθούν τουλάχιστον 1.000 ακόμα θέσεις που πιθανώς θα αφορούν τον προγραμματισμό των προσλήψεων του 2024.

madata.gr