28 Μαΐου, 2022

ΑΣΕΠ: Άμεσα 1.823 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο με έξι προκηρύξεις

«Μπαράζ» προσλήψεων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ετοιμάζει το προσεχές διάστημα το ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, ήδη έχουν εκδοθεί οι δύο μεγάλες προκηρύξεις για την πρόσληψη 1.292 ατόμων στην ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του το Proson.gr, αναμένονται άμεσα ακόμα 4 προκηρύξεις που προβλέπουν την στελέχωση του Δημοσίου με 531 νέους δημόσιους υπαλλήλους.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις δύο προκηρύξεις για την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μετανάστευσης, ακολουθούν 4 ακόμα διαγωνισμοί που αφορούν μόνιμες προσλήψεις στον Τομέα της Παιδείας, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και σε έξι ακόμα φορείς του Δημοσίου.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ για το προσεχές διάστημα είναι ο εξής.

Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός για την ΑΑΔ

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η πολυαναμενόμενη προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση 822 θέσεων μόνιμου προσωπικού, με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, ενώ οι 822 θέσεις θέσεις εργασίας κατανέμονται σε 66 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

 Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός. Το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού, το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα.

Η προκήρυξη για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ έχει δημοσιεύσει και την προκήρυξη 2Κ/2022 του ΑΣΕΠ που αφορά την μόνιμη πρόσληψη 473 ατόμων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι αιτήσεις για τις 473 μόνιμες προσλήψεις στο ΑΣΕΠ αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου και ώρα 08:00 το πρωί, ενώ οι θέσεις κατανέμονται σε διάφορες περιοχές σε όλη την χώρα.

Η μεγάλη προκήρυξη για την Παιδεία
 Αφού δημοσιεύθηκαν οι δύο προκηρύξεις για την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, «σειρά» παίρνει και η μεγάλη προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ για 285 μόνιμες προσλήψεις στην Παιδεία, που αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ημέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ θα αφορά την πλήρωση θέσεων στους εξής φορείς που σχετίζονται με την Παιδεία:

Υπουργείο Παιδείας: Πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας
Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας
ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης: Πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας
Παντείου Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, κατηγορίας
ΑΣΚΤ: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας
ΕΜΠ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας
ΑΠΘ: Πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
ΔΠΘ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας
Γενικά Αρχεία του Κράτους: Πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας
Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων: Πλήρωση 1 θέσεως ΔΕ κατηγορίας

Μόνιμες προσλήψεις πτυχιούχων σε ΕΛΣΤΑΤ και υπουργείο Πολιτισμού

Αμέσως μετά την προκήρυξη για την Παιδεία, σειρά έχουν δύο ακόμα προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που προβλέπουν μόνιμες προσλήψεις πτυχιούχων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη 4Κ/2022 του ΑΣΕΠ θα αφορά την πλήρωση 115 θέσεων, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., ενώ η προκήρυξη 5Κ/2022 του ΑΣΕΠ θα προβλέπει την πλήρωση 122 θέσεων, ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, στο υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού.

Προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού
Τέλος, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται για να δημοσιεύσει και την προκήρυξη 1Ε/2022 που θα αφορά την πρόσληψη 9 ατόμων, Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, σε έξι φορείς του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα:
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Πλήρωση 2 ΕΕΠ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Πλήρωση 2 θέσεων Ελεγκτή Ιατρού
ΔΟΑΤΑΠ: Πλήρωση 2 θέσεων ΕΕΠ
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Πλήρωση 1 θέσεως Ελεγκτή Ιατρού
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Πλήρωση 1 θέσης Ελεγκτή Ιατρού

Πώς μοριοδοτούνται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Η πλήρωση των θέσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε θέση (πχ. πτυχίο ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) υπάρχουν και κάποια πρόσθετα απαραίτητα προσόντα, που πλέον υπάρχουν σχεδόν όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι τα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πρέπει να τα κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Δύο πολύ συνηθισμένα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται σχεδόν πάντα από το ΑΣΕΠ και μοριδοτούν τους υποψηφίους είναι η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.

proson.gr/