28 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑΣΕΠ 4Κ/2023 – Νέα προκήρυξη: Μόνιμοι σε Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, υπουργεία και ΑΕΙ

Στα «σκαριά» βρίσκεται η νέα προκήρυξη του Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που προβλέπει την πλήρωση 80 μόνιμων θέσεων εργασίας σε σε φορείς του δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, αυτή αποτελεί την προκήρυξη 4Κ/2023 του ΑΣΕΠ που θα διορίσει νέους δημόσιους υπαλλήλους σε  Εθνικές Βιβλιοθήκες, στο υπουργείο Εσωτερικών, σε Μητροπόλεις και Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και άλλους φορείς της Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΑΣΕΠ ενημέρωσαν το Proson πως οι προσλήψεις για την εν λόγω προκήρυξη θα γίνουν χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ), αρκεί να κατέχουν τα απαραίτητα τυπικά πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται.

Ο λόγος που οι προσλήψεις αυτές δεν θα προέλθουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είναι ότι αυτές οι 80 θέσεις έχουν εγκριθεί σε παλαιότερο προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών και δεν περιλαμβάνονται στις 5.124 θέσεις ΠΕ και ΤΕ που έχουν εγκριθεί για το 2023.

Η κατανομή των θέσεων

Οι 80 προσλήψεις θα κατανεμηθούν στις Εθνικές Βιβλιοθήκες, στο υπουργείο Εσωτερικών, σε Μητροπόλεις και Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και άλλους φορείς της Παιδείας και του δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής, που έχει στην κατοχή του το proson.gr, οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

31 θέσεις στις Εθνικές Βιβλιοθήκες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ)
14 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών (ΠΕ)
8 θέσεις στον ΕΛΓΑ (ΠΕ)
8 θέσεις στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΕΟΠΠΕΠ (ΠΕ, ΔΕ)
6 θέσεις στην Ακαδημία Αθηνών (ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ)
3 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης – ΕΚΔΔΑ (ΠΕ, ΤΕ)
3 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ (ΠΕ, ΤΕ)
2 θέσεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΠΕ, ΤΕ)
1 θέση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΕ)
1 θέση Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων στον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων – ΕΟΜ (ΠΕ)
1 θέση στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτση (ΔΕ)
1 θέση στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου (ΠΕ)
1 θέση στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου (ΠΕ)

Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη

Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα μπει στην «ουρά» για να εκδοθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ακολουθεί το ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την αρχή του έτους, το proson.gr, έχει ενημερώσει για τον προγραμματισμό προσλήψεων του ΑΣΕΠ, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί οι προκηρύξεις της 2Κ και της 3Κ για μόνιμους σε Επιμελητήρια και Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων αντιστοίχως. (Δείτε περισσότερα εδώ). Οι επόμενες προκηρύξεις που έχει στο «συρτάρι» το ΑΣΕΠ αφορούν:

  • Η προκήρυξη για την κάλυψη 122 μόνιμων θέσεων σε τρία υπουργεία και τρεις μεγάλους φορείς του δημοσίου. 
  • Η προκήρυξη για την κάλυψη 160 μόνιμων θέσεων σε δύο υπουργεία, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
  • Η προκήρυξη για την κάλυψη 14 θέσεων, με σειρά προτεραιότητας, στην Τράπεζα της Ελλάδος
  • Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα – Αυτά είναι τα μόνα προλαβαίνετε να πάρετε

Οι υποψήφιοι που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στην παραπάνω προκήρυξη θα πρέπει υποχρεωτικά, για ορισμένες θέσεις, να έχουν πολύ καλή ή αρίστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσει, τώρα, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

πηγή: proson.gr