26 Απριλίου, 2024

Άρτα: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου σε σχολείο – Καταπέλτης η ΕΔΕ για ευθύνες του σχολείου

Σε σοκαριστική καταγγελία προχώρησε ο πατέρας μαθητή που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του στην Άρτα. 

Συγκεκριμένα, το πρωινό Παρασκευής το Πάσχα του 2021, ο 15χρονος δέχτηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του, ο οποίος στη συνέχεια τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και με μένος άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου. 

Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων, ο μαθητής υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος. 

Στην αρχή, ο 15χρονος είχε τις αισθήσεις του, όμως λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και λίγο αργότερα παρέλυσε η αριστερή του πλευρά. 

Τα συμπτώματα εν τέλη υποχώρησαν και στη συνέχεια ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης να επιστρέψει στο νοσοκομείο. 

Κι ενώ το Σάββατο ο μαθητής έδειχνε πως είχε συνέλθει από το χτύπημα, την επόμενη ημέρα ξύπνησε με φριχτούς πόνους και με την αριστερή πλευρά του σώματός του να έχει παραλύσει. 

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα του διαλείμματος, ο γιος μου δάρθηκε από έναν συμμαθητή του ανελέητα. Χωρίς αιτία του πέταξε δύο φορές την μπάλα του μπάσκετ στο μέτωπο, τον σπρώχνει ο γιος μου και πάει να φύγει, του δίνει ένα πολύ δυνατό χτύπημα πάνω από το αυτί από την πίσω πλευρά» είπε ο πατέρας στον ALPHA.

«Μετά την γροθιά τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και τον χτύπαγε με το κεφάλι στα κάγκελα. Τον έπιασε από τον λαιμό να τον πνίξει, οι συμμαθητές του τον έβγαλαν. Πηγαίνοντας ο γιος μου στην τουαλέτα, τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Εκεί κατέβηκε η υποδιευθύντρια και προσπάθησε να κάνει κάτι. Ο γιος μου καταρρέει, λιποθυμάει, πάει στο νοσοκομείο Άρτας», επισήμανε ο πατέρας του παιδιού. 

Έκλαιγαν ακόμη και οι γιατροί! 

Ανέφερε ακόμη ότι: Σύμφωνα με τον πατέρα όλη η αριστερή πλευρά του παιδιού είχαν παραλύσει. «Μέτωπο, μάτι, στόμα, οισοφάγος, κοιλιά ήταν παραλυμένα. Κάνοντας τη μαγνητική μία εξαίρετη νευρολόγος διαπίστωσε ότι όντως υπάρχει πάνω από το αυτί εγκεφαλική βλάβη. Αναγκαστήκαμε να νοσηλευτούμε. Φανταστείτε ανεβήκαμε στο δωμάτιο και οι γιατροί έκλαιγαν.

Ενα παιδί 1,74 τρίτη γυμνασίου, 75 κιλά χωρίς αιτία να είναι χτυπημένο» είπε ο πατέρας. Οπως ανέφερε, αποφάσισε να δημοσιεύσει το περιστατικό για να μην συμβούν ανάλογα στο μέλλον, καθώς την ώρα που ο γιος του δέχτηκε τα χτυπήματα δεν υπήρχε επιβλέπων καθηγητής. «Αμολάνε 300 παιδιά έξω και δεν υπάρχει επιβλέπων καθηγητής». 

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.