28 Μαρτίου, 2024

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια – Άγρια κόντρα στη Βουλή

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής, απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

Σημειώνεται πως το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Πολάκη, σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Πολάκης για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Μαραβέγια και της συζύγου του.

Τέλος, την προηγούμενη Πέμπτη η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Άγρια κόντρα στη Βουλή

Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Κώστα Μαραβέγια στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Στην ομιλία του ο κ. Πολάκης επέμεινε στις καταγγελίες του, αποδίδοντας τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του σε μια προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να κάνει πίσω στην αποκάλυψη σκανδάλων -όπως είπε- που εντοπίζει ο ίδιος με την αρωγή όλων όσοι εργάζονται στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος.
Ως προς την επίμαχη υπόθεση, ανέφερε ότι ο κ. Μαραβέγιας του έκανε μήνυση επειδή «τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία ζύγιζε 4,2 εκατ. ευρώ».

«Εμένα με θρέφει ο καβγάς και να αποκαλύπτω διασπάθιση δημοσίου χρήματος, "1-0" θέλετε να με απονομιμοποιούσατε ηθικά και πολιτικά», είπε και βγάζοντας το κινητό από την τσέπη του σακακιού του έπαιξε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξης του Κώστα Μαραβέγια που διέψευσε ότι έχει υποβάλλει αίτηση για έγκριση από τον αναπτυξιακό νόμο.

 Κόλλησε μάλιστα, στο προστατευτικό (λόγω covid-19) πλεξιγκλάς τις σχετικές αιτήσεις για το σχέδιο επένδυσης που του δόθηκαν, όπως είπε, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

 «Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, το κούτελο το έχω καθαρό», είπε και αναφέρθηκε στην εντολή Τσίπρα να αναλάβει τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε από το βήμα καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρσης ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την ψηφοφορία. 

Μαραβέγιας: «Εθνικός συκοφάντης και επίγονος του Αυριανισμού»

«Εθνικό συκοφάντη», «επίγονο του Αυριανισμού και του ολοκληρωτισμού», χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ο Κώστας Μαραβέγιας και του αφιέρωσε με τη σειρά του μια μαντινάδα. «Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλικαριά του, αλλά τον Πολάκη τον γελούν για την ανημποριά του».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ίδιος και η σύζυγος του δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο και πρόσθεσε: «Να δούμε ποιος έχει τη φόρα, εγώ έχω τη φόρα, είναι μονόδρομος η προσφυγή στα δικαστήρια».

Μίλησε για κλαψουρίσματα του κ. Πολάκη για τον οποίο κάποια στιγμή αισθάνθηκε, όπως είπε, και λύπη, επιστρέφοντας του τους χαρακτηρισμούς. Ανέφερε ακόμη ότι ως δήμαρχος Σφακίων «μπλέχτηκε» με διπλά βιβλία, ενώ όταν ήταν υπουργός Υγείας με απευθείας πληρωμές εταιρειών security και με κομματικούς δικηγόρους.

«Ελπίζω τα δωράκια αυτά να έχουν πιάσει τόπο και να τον βοηθήσουν με τόσα δικαστήρια», είπε και χαρακτήρισε τη σημερινή ομιλία του κ. Πολάκη show χωρίς ιδιαίτερη ακροαματικότητα. «Αν έχετε ανασφάλειες στα Χανιά, αφήστε τους μπροστινούς σας, οι πολίτες δεν τρώνε σανό», είπε ο Κώστας Μαραβέγιας.

madata.gr