29 Μαρτίου, 2024

Αρνίσια παϊδάκια με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ. γλ. βούτυρο
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε καλά τα αρνίσια παϊδάκια, προετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετήστε το στο φούρνο και προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς (το ταψί θα προθερμανθεί επίσης).
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πολύ. Προσθέστε τα μισά από τα αρνίσια παϊδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια καλά καβουρδισμένη κρούστα, 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τα ψημένα παϊδάκια στο ταψί και κρατήστε τα ζεστά στο φούρνο. Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα υπόλοιπα παϊδάκια (4 λεπτά ανά πλευρά) -μεταφέρετε τα στο φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα παϊδάκια για να τα διατηρήσετε ζεστά όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το φούρνο, μεταφέρετε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr