19 Απριλίου, 2024

Αρκτική καταιγίδα χτύπησε ΗΠΑ και Καναδά – Τεράστια προβλήματα

Πανίσχυρη αρκτική καταιγίδα με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, το πολύ χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Το καυτό νερό μετατρέπεται σε χιόνι μόλις έρχεται σε επαφή με την παγωμένη ατμόσφαιρα στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πολικές θερμοκρασίες

Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μια ισχυρή αρκτική καταιγίδα έχει βάλει στην «κατάψυξη» ολόκληρη τη βόρεια Αμερική. Ο υδράργυρος έχει κατέβει πολύ κάτω από το μηδέν και αναμένεται να πέσει ακόμα και στους -45 βαθμούς Κελσίου.

«Πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ, περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν λάβει προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και ισχυρό παγετό. Η χιονοκαταιγίδα αναμένεται να μετατραπεί σε ‘κυκλώνα βόμβα’, με την ατμοσφαιρική πίεση να πέφτει στο επίπεδο που αντιστοιχεί σε τυφώνα κατηγορίας 2», λέει στο δελτίο του το CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών σε κάθε περιοχή προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

«Δεν πρόκειται για τις μέρες με πολύ χιόνι των παιδικών μας χρόνων. Πρόκειται για κάτι σοβαρό. Σας παρακαλώ να αντιμετωπίσετε αυτήν τη χιονοκαταιγίδα με την ύψιστη σοβαρότητα».

Τεράστια προβλήματα

Περισσότερες από 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από χθες μετατρέποντας σε περιπέτεια τις διακοπές των Χριστουγέννων για πολλούς Αμερικανούς.

«Η πτήση μας προς την Αϊόβα ακυρώθηκε δύο φορές. Ευτυχώς μπορούμε να μείνουμε με την κόρη μας».

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν και την Ιαπωνία.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου όταν ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά.

πηγή: MEGA TV