3 Μαΐου, 2024

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό και 1.000 ευρώ στους επιβάτες των τρένων

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να καταβάλει η Αττική Οδός μετά τις πρωτοφανείς εικόνες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».
Η εταιρεία, μετά το φιάσκο με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και την πολύωρη ταλαιπωρία τους, φέρεται να δέχτηκε το αίτημα του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

«Καθηλωμένοι» χιλιάδες οδηγοί
Η κακοκαιρία καθήλωσε την Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι, ακόμα και για περισσότερες από 20 ώρες, στο σημείο, μη έχοντας τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες των τρένων που ταλαιπωρήθηκαν
Αποζημίωση θα λάβουν οι επιβάτες των τρένων που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ελπίδα», με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα για τη διαχείριση των προβλημάτων που υπήρξαν.

Επικοινωνία Καραμανλή – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Πράγματι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

madata.gr