28 Ιουνίου, 2024

Αποθέωση για τον Μίλτο Τεντόγλου που πέταξε με ρεκόρ αγώνων στα 8,65 μ.- «Μπράβο, είδωλο των ειδώλων»

 Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση (κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν). Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου «πέταξε» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα και «κλείδωσε» την πρώτη θέση, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60 μ.).

Η αποθέωση φυσικά ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Από τον πρωθυπουργό και πολιτικά πρόσωπα, μέχρι απλό κόσμο που συγχαίρουν τον εκπληκτικό Μίλτο Τεντόγλου, κάνοντας λόγο για «είδωλο των ειδώλων».

Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για το τρίτο σερί χρυσό του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδωσε με ανάρτησή του στο «X» (πρώην twitter) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου είναι ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης! Με μια φοβερή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά! Θερμά συγχαρητήρια», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έγραψε: «Ο Μίλτος για άλλη μια φορά στην κορυφή. Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τις επιδόσεις του, αλλά γιατί ταυτόχρονα “πετάει” και μένει προσγειωμένος ως άνθρωπος. Πρωταθλητής-πρότυπο! Συγχαρητήρια!».

«Ο καταπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου μας έκανε για μια ακόμα φορά υπερήφανους κατακτώντας το χρυσό στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Θερμά συγχαρητήρια!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο -για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης- Μίλτος Τεντόγλου στη διοργάνωση της Ρώμης.

Σε ανάρτησή του για τη νέα επιτυχία Τεντόγλου ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σημειώνει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου εστέφθη «πρωταθλητής Ευρώπης για μια ακόμα μία φορά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Μίλτο, μας κάνεις περήφανους! Θερμά συγχαρητήρια!», καταλήγει.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σημαιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού, Μίλτο Τεντόγλου, για το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, αυτήν τη φορά στη Ρώμη. Με τις αλλεπάλληλες διακρίσεις του σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο γράφει ιστορία στον κλασικό αθλητισμό και μας γεμίζει υπερηφάνεια».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, σε τρίτη διαδοχική διοργάνωση, από τον Μίλτο Τέντογλου.