28 Μαρτίου, 2024

Αποτελέσματα από τις εκλογές της Παγκρητίου Ενώσεως και οι πρώτοι σε σταυρούς

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν βγει, ο συνδυασμός της κας Βασιλάκη συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60% και έπεται ο συνδυασμός “Νέα Παγκρήτιος” του κ. Γιώργου Πετράκη.

Η κα Βασιλάκη αναλαμβάνει πρόεδρος 32 χρόνια μετά την περίοδο 1987-1990 όταν είχε αναδειχθεί η Φαλή Βογιατζάκη, η μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρόεδρος.

Ποια είναι η Ρένα Βασιλάκη

Η Ρένα Βασιλάκη είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Κατά την μακρά επαγγελματική της διαδρομή έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων σε Γραφεία κορυφαίων Υπουργών, ενώ διαθέτει μακρόχρονη πορεία στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

Από την ηλικία των 18 ετών είναι ενεργό μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως, ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές στη διοίκησή της. Συμμετέχει στην Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», στο Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην Ένωση Γυναικών Κρήτης και σε πολλά ακόμη Κρητικά σωματεία.

Ως άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για δεκαπέντε συναπτά έτη, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Αθλητικού Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Ξεχωριστός σταθμός της διαδρομής της αποτελεί η ίδρυση των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ, τμήμα των Daughters of Penelope, του γυναικείου τμήματος του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού AHEPA, όπου είναι εν ενεργεία Πρόεδρος.Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν βγει, ο συνδυασμός της κας Βασιλάκη συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60% και έπεται ο συνδυασμός “Νέα Παγκρήτιος” του κ. Γιώργου Πετράκη.

Η κα Βασιλάκη αναλαμβάνει πρόεδρος 32 χρόνια μετά την περίοδο 1987-1990 όταν είχε αναδειχθεί η Φαλή Βογιατζάκη, η μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρόεδρος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρώτοι σε σταυρούς:

Ψήφισαν: 4.777 – Εγκυρα: 4.721 – Ακυρα/Λευκά: 56

“Η Κρήτη στην καρδιά μας” – 2.813 (61%)
“Νέα Παγκρήτιος” – 1.821 (39%)
Οι πρώτοι σε σταυρούς ανά νόμο και συνδυασμό:

“Η Κρήτη στην καρδιάς μας”

Χανιά: Σαραβελάκη – 1.407
Ρέθυμνο: Μαριδάκης – 1.367
Ηράκλειο: Βανταράκης – 1.145
Λασίθι: Μαμαλάκης – 1.354
Εξελεγκτική: Πιτσάκης – 808
“Νέα Παγκρήτιος”

Χανιά: Δαμιανάκης – 812
Ρέθυμνο: Ανδρεαδάκης – 797
Ηράκλειο: Βουλγαράκη – 741
Λασίθι: Βγόντζας – 962
Εξελεγκτική: Πισκοπάκης – 643