29 Μαρτίου, 2024

Απώλεια βάρους: Τρία διατροφικά μυστικά για να χάσετε κιλά αν είστε άνω των 50

Αν έχετε περάσει το κατώφλι των 50, αλλά βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, υπάρχουν διάφορες διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά πιο εύκολα και γρήγορα.

Δείτε τρεις από αυτές παρακάτω, όπως παρουσιάστηκαν στο eatthis.com, ως συμβουλές από ειδικούς του χώρου.

Καταναλώνετε 20 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι ο καλύτερος «φίλος» για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Οι Tammy Lakatos Shames, και Lyssie Lakatos, γνωστές και ως The Nutrition Twins, οι οποίες συνιστούν να συμπεριλαμβάνετε 20 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, την αποκαλούν «κορεστικό μακροθρεπτικό συστατικό» που βοηθάει να διατηρείται σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας και θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι πολύ καιρό αφού τελειώσετε ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη. Επιπλέον, η κατανάλωση πρωτεΐνης σας βοηθά να διατηρήσετε τον άπαχο μυϊκό ιστό, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην τροφοδοσία του μεταβολισμού σας, καθώς οι μύες καίνε σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων από ό,τι το λίπος.

Η Lisa Young, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Finally Full, Finally Slim», συμφωνεί ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε γρήγορη απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, εξηγεί ότι «Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την απώλεια βάρους μετά τα 50 έτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης δεν βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά μπορεί, επίσης, να σταματήσει ή να αντιστρέψει την απώλεια μυών που σχετίζεται με την ηλικία».

Φτιάξτε περισσότερα σπιτικά γεύματα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να ετοιμάζεις ένα θρεπτικό, σπιτικό γεύμα. Επιπλέον, γνωρίζετε όλα τα φρέσκα, υγιεινά συστατικά που μπαίνουν στην κατσαρόλα και μπορείτε να ελέγχετε το μέγεθος των μερίδων σας! Η Young προτείνει να μαγειρεύετε περισσότερα από τα γεύματά σας στο σπίτι, καθώς έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η ίδια τονίζει μάλιστα: «Το να τρώτε έξω λιγότερο συχνά και να μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους».

Φάτε λαχανικά με φυτικές ίνες στην αρχή του γεύματος

Το να τρώτε στην αρχή του κάθε γεύματος μη αμυλούχα λαχανικά γεμάτα φυτικές ίνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε το γεύμα σας. Γιατί; Όπως το θέτουν οι The Nutrition Twins: «Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και όταν καταναλώνονται στην αρχή του γεύματος θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σας, έτσι ώστε όταν τρώτε υδατάνθρακες, να αμβλύνεται η ικανότητα των υδατανθράκων να ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα».

Οι έρευνες υποστηρίζουν το πόσο ευεργετικές είναι οι φυτικές ίνες στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition, η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών κατά τέσσερα γραμμάρια κάθε μέρα σε διάστημα έξι μηνών συσχετίστηκε με επιπλέον 3 1/4 κιλά χαμένου βάρους.

πηγή: newsbeast.gr

madata.gr