24 Απριλίου, 2024

Απεργία σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου: Ποιοι απεργούν; Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της οποίας «παραλύουν» συγκοινωνίες και μεταφορές. Όπως αποφασίστηκε αργά χθες το βράδυ δε θα εκτελέσουν καθόλου δρομολόγια το μετρό στις Γραμμές 2 και 3, καθώς επίσης και τα λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, ύστερα και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας που είχαν αρχικά προκηρύξει.

 Ορισμένες ώρες της ημέρας θα λειτουργήσουν μόνο η Γραμμή 1, δηλαδή το δίκτυο του ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και το τραμ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά έως αργά το βράδυ της Τρίτης τα ΜΜΜ θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Γραμμή 1: Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.
Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00
 

Οδικά Μέσα

Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.
Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο

Σε ό,τι αφορά τα οδικά μέσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα κινηθούν μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, που εξυπηρετούν τα δρομολόγια στις 60 γραμμές τις οποίες έχει παραχωρήσει ο ΟΑΣΑ σε αυτά.

Τα υπόλοιπα Μέσα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε τη συμμετοχή της με 24ωρη απεργια στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

 Χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί στην Αθήνα καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αφού η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Με αλλαγές και ακυρώσεις θα εκτελεστεί και το πτητικό πρόγραμμα της Τετάρτης καθώς παρά το γεγονός ότι η 6ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κρίθηκε από τη δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική, δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει εκ νέου αλλαγή του προγράμματος. Κατά συνέπεια ισχύει η ενημέρωση που είχε κάνει εξαρχής η AEGEAN αναφορικά με τις πτήσεις που επηρεάζονται, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται 50 πτήσεις και τροποποιούνται άλλες 42.

Με προσωπικό ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το Συνδικάτο είχε ήδη ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα λειτουργήσουν τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΑμΕΑ και η λεωφορειακή γραμμή από και προς το αεροδρόμιο.

madata.gr