19 Απριλίου, 2024

Απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου: Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο. Τι θα γίνει με πλοία και αεροπλάνα

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 6 Απριλίου 24ωρη πανελλαδική απεργία με κεντρικό αίτημα την ουσιαστική αύξηση μισθών. 

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στα νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμοι.

Σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρις στιγμής την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει οι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

Τι θα γίνει με πλοία και αεροπλάνα
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Τέλος, στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.