19 Απριλίου, 2024

Απάτη: Πίστεψε ότι θα γίνει πλούσια με επένδυση σε κρυπτονομίσματα και έχασε πάνω από 15.000 ευρώ

Η κ. Μαρία, θύμα απάτης με επένδυση για κρυπτονομίσματα μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον τρόπο που επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν πάνω από 15.000 ευρώ.
Πληθαίνουν οι καταγγελίες από πολίτες που εξαπατώνται από δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και χάνουν τα χρήματά τους.

Η κ. Μαρία, θύμα απάτης τέτοιου τύπου, βρήκε στο διαδίκτυο μία διαφήμιση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, πάτησε τον σύνδεσμο και έκανε εγγραφή στο σάιτ. Με το που έγινε η εγγραφή έδωσε 250 ευρώ και αμέσως την πήρε τηλέφωνο κάποιος Έλληνας «οικονομικός επενδυτής» που έχει την έδρα του στο Λονδίνο και της είπε ότι για να βγάλει λεφτά θα πρέπει για αρχή να βάλει 5.000 ευρώ και μετά από μία βδομάδα θα έπαιρνε 8.000 ευρώ.

Η γυναίκα πείστηκε και είδε ότι μετά από μία βδομάδα δεν μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της. όταν ξαναπήρε τηλέφωνο της είπαν, κάποιος «επενδυτής» από το Βέλγιο ότι πρέπει να δώσει άλλα 1.500 ευρώ για να ξεκλειδωθούν τα χρήματά της από την τράπεζα του εξωτερικού και να πάνε στην δική της τράπεζα.

Έδωσε και αυτά τα 1.500 ευρώ και συνέχισε να μην βλέπει χρήματα στον λογαριασμό της.

Το ίδιο το θύμα απάτης, μίλησε στο MEGA για την πλεκτάνη που έστησαν σε βάρος της επιτήδειοι.

«Την πάτησα γιατί είπα ότι είναι ένα παιχνίδι, να βάλω 250 ευρώ δεν έχω κάτι να χάσω. Στο μεταξύ αυτή η διαφήμιση ερχόταν συνέχεια στο κινητό μου μπροστά οπότε μπήκα στο σάιτ και έκανα εγγραφή. Γινόταν αυτό περίπου δύο μήνες με το κινητό μου και τις διαφημίσεις και είπα να το δοκιμάσω. Η εγγραφή έγινε μέσω email δεν μίλησα με κάποιον. Δεν είχα ιδέα για το τι γίνεται, γιατί εργάζομαι συνέχεια και δεν βλέπω τηλεόραση, ούτε είχα ακούσει αισθητά. Το έζησα όμως και ταλαιπωρούμαι 6 μήνες με αυτό το θέμα», ανέφερε αρχικά.

«Έχω πάει στην αστυνομία, έχω κάνει καταγγελία, πιστεύω έχει φύγει η υπόθεση για τον εισαγγελέα όμως και αυτοί αργούν. Είχα δώσει λογαριασμούς γιατί γίνονταν οι συναλλαγές από εκεί, αλλά μετά μου είπε η αστυνομία να πάω να τους κλείσω όλους. Δεν πήρα χρήματα καθόλου, μέχρι και πριν έναν μήνα μου ζητούσαν να τους βάλω χρήματα. Βγήκα να το πω για να προσέξει ο κόσμος. Έζησα δύσκολα εδώ και 6 μήνες και στοίχισε στην οικογένειά μου αυτό, τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαρία.

madata.gr