1 Οκτωβρίου, 2023

Απάντηση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε δελτίο Τύπου σχετικά με την χρηματοδότηση κτιρίου της Κρύας Βρύσης ως Μουσείου

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την χρηματοδότηση κτιρίου της Κρύας Βρύσης Δήμου Αγίου Βασιλείου ως Μουσείου, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης διευκρινίζει τα ακόλουθα:
A. Aπό τον Δήμο Αγίου Βασιλείου ενημερωθήκαμε ότι ουδέποτε το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο θα λειτουργήσει Μουσείο θυμάτων πολέμου, εθνικής αντίστασης κλπ. H χρήση του κτιρίου θα αποφασισθεί από τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.
B. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου προ δύο ετών περίπου έστειλε τεχνικό δελτίο στην έδρα της Περιφέρειας για ποσόν περίπου 150.000 Ευρώ για επισκευή και συντήρηση του συγκεκριμένου κτιρίου. Παράλληλα έστελνε και τεχνικά δελτία για έργα προτεραιότητας για τις τοπικές κοινωνίες, όπως οδοποιία, δίκτυα, δεξαμενές, κλπ. Eπομένως κατά ιεράρχηση χρηματοδοτήθηκαν έργα, όπως και σε άλλους Δήμους, διότι ο προϋπολογισμός μας δεν είναι ούτε ατελείωτος, ούτε ιδιαίτερα παχυλός στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Όταν δημοσιονομικά μπορέσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο, θα χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο, όπως πράττει μέχρι σήμερα για όλους τους Δήμους της Κρήτης.